Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disipin på landslaget

Lagerbäck advarer Selnæs mot nye utbrudd: - Ikke noe jeg kommer til å akseptere

Disiplin er ekstremt viktig for Lars Lagerbäck. Under et lagmøte dro han Ole Kristian Selnæs' navn opp for å illustrere hva man ikke skal gjøre.

NORGE-TSJEKKIA: Lars Lagerbäck, Norges landslagssjef i fotball, møter pressen foran VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): På dagens pressekonferanse fortalte landslagssjef Lars Lagerbäck om viktigheten av disiplin i det norske landslaget.

Det er en av svenskens grunnverdier og var en viktig del av suksesshistorien med det islandske landslaget som tok seg til kvartfinalen i EM i Frankrike forrige sommer.

Tematikken dukket opp da NRK trakk opp situasjonen hvor Ole Kristian Selnæs raste mot dommeren i 0-1-tapet mot Aserbajdsjan i fjor høst.

Resultatet ble utestengelse i fire kamper, eller elleve måneder om du vil, som ga det norske landslaget et unødvendig fravær i fire VM-kvalifiseringskamper.

Det er noe Lagerbäck vil unngå flere eksempler på.

- Uprofesjonelt

Den svenske veteranen har gitt Saint-Étienne-spilleren klar beskjed om at slik oppførsel ikke er akseptabelt under hans ledelse.

DISIPLIN: Lars Lagerbäck har gitt Ole Selnæs klar beskjed om viktigheten av disiplin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DISIPLIN: Lars Lagerbäck har gitt Ole Selnæs klar beskjed om viktigheten av disiplin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Da vi hadde et lagmøte og snakket om disiplin, hadde jeg med et kort av Selnæs. Jeg har ikke skjønt helt hva han sa til dommeren i kampen mot Aserbajdsjan, men det kokte vel over for ham. Det er ikke noe jeg kommer til å akseptere. Det er uprofesjonelt å pådra seg kort på slike ting, mener 68-åringen.

- Jeg håper at det ikke skal skje igjen. Vi skal aldri la saker som vi ikke kan påvirke, påvirke oss. Det er ingen som blir sparket fra laget av å bli sint, men man får høre det, varsler svensken.

- Men alle kan bli sinte og miste humøret. Det skjer med meg også, presiserer han.

Selnæs var klar på at han syntes straffen han fikk var altfor hard.

- Jeg beklager uttalelsene jeg kom med etter kampen, det var dårlig håndtert av meg. Samtidig er jeg svært skuffet over dommen, som jeg synes er urimelig, sa 22-åringen i høst.

Han ble også idømt en bot på 5000 sveitsiske franc - litt i overkant av 40 000 norske kroner.

Derfor vrakes Ødegaard

Selnæs er tilbake i den norske A-landslagstroppen etter en periode på U21-landslaget, men kan bare spille privatlandskampen mot Sverige. Trønderen er utestengt også mot Tsjekkia, hvor det først og fremst er Sander Berge, Stefan Johansen, Markus Henriksen, Fredrik Midtsjø og Anders Trondsen som kjemper om en plassene på den sentrale midtbanen.

Mats Møller Dæhli er en annen spiller som kan bekle en posisjon sentralt i banen, men da i en mer fremskutt rolle rett bak spissen. Det samme gjelder Martin Ødegaard, men han er ikke med i den norske A-landslagstroppen denne gangen heller.

Det valget begrunner Lagerbäck slik:

- Det er bedre at han får spilletid på U21-landslaget. Martins sesong i Nederland har vært relativt begrenset når det gjelder spilletid. Det viktigste for ham blir å få regelmessig spilletid, mener svensken.

Mener Norge er jevngode med Island

Det er under ett år siden han førte Island til EM-kvartfinale i Frankrike. Kontrastene til norsk fotballs tilværelse kan virke enorm.

Men Lagerbäck tror ikke det er så stor forskjell på nivået.

- Rent fotballmessig er det ikke så stor forskjell på Norge og spiller Island spiller for spiller. Forskjellen går kanskje på holdningen og den fysiske spisskompetansen i det islandske laget. Samtidig har Norge andre ferdigheter og styrker, sier Lagerbäck.

- Vi spilte relativt jevnt de gangene Island møtte Norge. Det er ikke så stor forskjell på lagene, mener Norges rutinerte landslagssjef.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!