Disipin på landslaget

Lagerbäck advarer Selnæs mot nye utbrudd: - Ikke noe jeg kommer til å akseptere

Disiplin er ekstremt viktig for Lars Lagerbäck. Under et lagmøte dro han Ole Kristian Selnæs' navn opp for å illustrere hva man ikke skal gjøre.

NORGE-TSJEKKIA: Lars Lagerbäck, Norges landslagssjef i fotball, møter pressen foran VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): På dagens pressekonferanse fortalte landslagssjef Lars Lagerbäck om viktigheten av disiplin i det norske landslaget.

Det er en av svenskens grunnverdier og var en viktig del av suksesshistorien med det islandske landslaget som tok seg til kvartfinalen i EM i Frankrike forrige sommer.

Tematikken dukket opp da NRK trakk opp situasjonen hvor Ole Kristian Selnæs raste mot dommeren i 0-1-tapet mot Aserbajdsjan i fjor høst.

Resultatet ble utestengelse i fire kamper, eller elleve måneder om du vil, som ga det norske landslaget et unødvendig fravær i fire VM-kvalifiseringskamper.

Det er noe Lagerbäck vil unngå flere eksempler på.

- Uprofesjonelt

Den svenske veteranen har gitt Saint-Étienne-spilleren klar beskjed om at slik oppførsel ikke er akseptabelt under hans ledelse.

- Da vi hadde et lagmøte og snakket om disiplin, hadde jeg med et kort av Selnæs. Jeg har ikke skjønt helt hva han sa til dommeren i kampen mot Aserbajdsjan, men det kokte vel over for ham. Det er ikke noe jeg kommer til å akseptere. Det er uprofesjonelt å pådra seg kort på slike ting, mener 68-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.