Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagerbäck etterlyser leder i spillergruppa og vil ha kortere reiseavstander

Lars Lagerbäck er klar på hva han etterlyser i og rundt det norske landslaget. Samtidig er det løsningene og ikke problemene han fokuserer på.

KLAGER IKKE: Lars Lagerbäck ser løsnigner og ikke problemer. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
KLAGER IKKE: Lars Lagerbäck ser løsnigner og ikke problemer. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tredje dag på rad møtte Norges svenske landslagssjef Lars Lagerbäck pressen i forkant av VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia lørdag og privatlandskampen mot Sverige tirsdag.

Mandag var den historisk svake FIFA-rankingen, landslagsdebutant Bjørn Maars Johnsen og brennhete Sander Berge de tre hovedtemaene.

I går var Martin Ødegaards framtid, sammeligningen mellom nivået i Norge og på Island og kravet om disipin - personifisert gjennom Ole Selnæs - de gjennomgående tematiske områdene som Lagerbäck reflekterte rundt.

I dag var det nye navn og emner på blokka.

- Hvis det går dårlig i denne jobben, skylder jeg på Nils Johan Semb, innledet svensken spøkefullt da han fikk spørsmål om hvorfor han sa ja til jobben som norsk landslagssjef.

Vil ha kortere reisetid

Det overrasket de fleste da han tilsynelatende trappet ned etter eventyret med Island i fotball-EM, før han plutselig valgte å prøve å få norsk landslagsfotball opp på beina igjen.

Disiplin er én av grunnverdiene som Lagerbäck vil innprente i det norske laget. På Dagbladets spørsmål om det er noe han savner i og rundt landslaget, sier han:

- Jeg skulle ønske at det var kortere reisetid til treningsanleggene. Det hadde vært en fordel, men jeg ser ikke på det som et stort problem. Jeg ser løsninger, ikke problemer. Det er helt klart bedre enn da jeg kom til Island, presiserer svensken.

Norge har et av de yngste landslagene i Europa. Laget som tok bronse i U21-EM i Israel i 2013 har utgjort den nye stammen, men det fylles stadig på med enda yngre spillere.

Etterlyser rutine

Spillerne med mye rutine, erfaring og åpenbare lederegenskaper, trekkes av mange fram som en mangelvare på det norske landslaget. Lagerbäck er ikke uenig i det.

- Rutine er alltid bra å ha i et lag. Rutine blir bedre av flere år på toppnivå. Det er kanskje noe som mangler i det norske landslaget, altså en rutinert leder i gruppa, sier 68-åringen.

Hans direktespillende fotballfilosofi har flere likheter til den som Egil «Drillo» Olsen skapte historie med på 90-tallet. Lagerbäck legger ikke skjul på at han lot seg imponere over det.

- Jeg hadde veldig stor respekt for Norge på 90-tallet. Det var veldig imponerende hvordan de klarte å utnytte spillernes ulike styrker, sier han.

Hele Norges coronakart