Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalik: Norge - Tsjekkia, lørdag klokka 20.45

Lagerbäck forstår at folket er negative til landslaget: - Vi må finne et vinnerspor

Møtte pressen før lørdagens kvalikkamp.

LEGGER PLANER: Lars Lagerbäck fortalte at det diskuteres mye rundt lørdagens kamp. Forhåpentligvis har han en plan dersom Norge havner bakpå mot Tsjekkia. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
LEGGER PLANER: Lars Lagerbäck fortalte at det diskuteres mye rundt lørdagens kamp. Forhåpentligvis har han en plan dersom Norge havner bakpå mot Tsjekkia. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag tar Norge i mot Tsjekkia til VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal Stadion.

Lars Lagerbäck møter i den anledning pressen før torsdagens trening, oppladningen til kvalikkampen på hjemmebane vil nok være et tema på dagens pressekonferanse..

Dette er svenskens fjerde pressekonferanse på rad, der han har fortalt litt om hva han forventer i sin rolle som landslagssjef. Han fortalte på tirsdag om viktigheten av disiplin i det norske landslaget, som skal være et av hans viktigste grunnverdier.

Lagerbäck ønsker for eksempel å unngå flere situasjoner der spillere utestenges for blant annet unødvendige utbrudd, lik straffen Saint-Étienne-spiller Ole Selnæs pådro seg etter 0-1-tapet mot Aserbajdsjan i fjor høst: Fire kampers utestengelse.

- Da vi hadde et lagmøte og snakket om disiplin, hadde jeg med et kort av Selnæs. Jeg har ikke skjønt helt hva han sa til dommeren i kampen mot Aserbajdsjan, men det kokte vel over for ham. Det er ikke noe jeg kommer til å akseptere. Det er uprofesjonelt å pådra seg kort på slike ting, sa Lagerbäck på tirsdag.

  • Pressekonferansen kan du følge øverst i artikkelen fra klokka 13.30.

- Må finne et vinnerspor

Lagerbäck fortalte at landslaget på den første samlingsdagen repeterte en del, mens de etter dette har jobbet mer mot lørdagens kamp.

På spørsmål om hvor viktig kampen er, sier Lagerbäck at han forstår at folk er negative til landslaget med tanke på at VM-kvalifiseringen så å si er over før det i det hele tatt starta.

- I prinsipp med at VM-sjansene ikke er der, er det ikke en viktig kamp. Men det er jo også en viktig kamp, for vi må finne et vinnerspor, sier landslagssjefen.

- Vi er et landslag og må forsøke å vinne kamper.

Lagerbäck håper det norske folket vil bli mer positiv til landslaget framover.

- Det er bedre å være trener når man har positiv hjemmefans bak seg.

Den svenske landslagssjefen pratet litt om planene for lørdag, og sa at ikke alle spillerplassene var spikret riktig ennå. I tillegg måtte Lagerbäck fortelle om en eventuell back up-plan dersom Tsjekkia skulle score det første målet.

Skal vi tro Lagerbäck er dette diskutert, men det gjenstår altså fortsatt å se hva som skjer om Norge skulle havne bakpå - slik vi har sett flere ganger tidligere.

Hele Norges coronakart