GOD KAMP TIL TROSS FOR LEKKASJE: Lars Lagerbäck var fornøyd med at Norge leverte godt mot Kypros torsdag kveld, men frykter at lekkasjene fra egen tropp kan påvirke utfallet i framtida. Foto: Bjørn Langsem
GOD KAMP TIL TROSS FOR LEKKASJE: Lars Lagerbäck var fornøyd med at Norge leverte godt mot Kypros torsdag kveld, men frykter at lekkasjene fra egen tropp kan påvirke utfallet i framtida. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Lars Lagerbäck misfornøyd med lekkasje

Lagerbäck frykter det verste når laget stadig lekkes

Det samme skjedde før sommeren.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge spilte en av sine beste kamper under Lars Lagerbäcks ledelse da svake Kypros ble slått 2-0 i åpningskampen i nykonseptet Nations League i kveld.

Etterpå var Norge-bossen ikke overraskende fornøyd med det gutta hans hadde prestert. Norge hadde nemlig svært god kontroll på motstanderen, og bare litt uflaks og mangel på konsentrasjon i avslutningsfasen gjorde at sifrene ikke ble styggere med kypriotiske øyne.

Det suksess-svensken derimot ikke var fornøyd med er at det norske laget ble lekket til TV 2 allerede tidlig i ettermiddag. Klokka 13.32 i dag sendte kanalen ut pushmelding med den norske elleveren mot Kypros.

Drøyt seks timer seinere ble de elleve navnene bekreftet, da de offisielle lagene ble offentliggjort en time før avspark.

Har skjedd før

Også i forbindelse med landskampene i juni ble det norske laget lekket til TV 2 lenge før avspark. Da uttalte Lagerbäck at han vurderte å vente med å avsløre laget for spillerne sine helt til kampdagen - i motsetning til kvelden før - for å forsøke å forhindre lekkasjer.

Denne gangen skjedde det uansett altså igjen. Forskjellen er at i juni spilte Norges betydningsløse treningskamper. Nå er det alvor, ettersom en potensiell EM-billett står på spill.

Det vurderer Lagerbäck å ta konsekvensen av.

- I motsetning til hva vi pleier å gjøre, kommer vi til å ha en dialog og fatte en demokratisk beslutning sammen med spillerne , sier han på pressekonferansen etter kveldens seier.

- Det er svært beklagelig at dette skjer. Alle analyserer motstanderen godt, og jeg tror det har marginal betydning at laget vårt blir kjent, men det kan ha en viss betydning, og om det er bare en eller en halv prosent så er alt viktig. Det er beklagelig at det kommer ut, sier Lagerbäck.

Bedre enn Drillo

Svensken var ellers godt fornøyd med dagens prestasjon, som gjør at han nå faktisk har høyere seiersprosent enn Egil Drillo Olsen som norsk landslagstrener.

- Jeg er veldig fornøyd med med førsteomgang, spesielt forsvarsspillet, men angrepsspillet kan bli bedre. Etter pause mistet vi ballen litt for mye på egen banehalvdel.

- Hvor langt er dette laget unna det du ønsker at det skal være?

- Det er vanskelig å si fra kamp til kamp, men i første omgang spilte vi veldig stabilt selv om jeg kanskje savnet litt effektivitet. I andre omgang manglet vi litt offensivt. Jeg synes uansett at vi er på rett spor. 2018 har vært ganske bra for oss.

Skryter av Stefan Johansen

Om kampens store spiller mot Kypros, Stefan Johansen, sier Lagerbäck:

GOD KAPTEIN: Lagerbäck var svørt godt fornøyd med innsatsen til kaptein Stefan Johansen i kveld. Foto: Bjørn Langsem
GOD KAPTEIN: Lagerbäck var svørt godt fornøyd med innsatsen til kaptein Stefan Johansen i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Han var bra i kveld, det er derfor han starter. Han er klok, erfaren og jeg vet at han alltid jobber for laget. Når det er sagt, så hadde jeg ikke gjettet før kampen at han skulle score to mål.

Kypriotenes trener, Ran Ben Simon, var alt annet enn fornøyd med måten spillerne hans opptrådt på i Oslo i kveld.

- Det beste laget vant. Vi var svake før pause, men var litt bedre etter på grunn av at vi gjorde noen endringer. Norge er en veldig god motstander, men jeg er ikke veldig fornøyd med verken prestasjonen eller resultatet.

  • Dagbladet har forsøkt å få en kommentar om lekkasjene fra TV 2-ledelsen i kveld, men uten å lykkes.