Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagerbäck gikk i strupen på Suárez. Nå advarer han de norske landslagsgutta: - Ikke greit

Lars Lagerbäck vil ikke ha noe filming på det norske landslaget. Etter at han advarte de norske spillerne, får han ros av ekspert. 

GOD STEMNING: Mellom toppfotballsjef Nils Johan Semb og Lars Lagerbäck under dagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD STEMNING: Mellom toppfotballsjef Nils Johan Semb og Lars Lagerbäck under dagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Barcelona var på desperat jakt etter mål mot PSG da Luis Suárez ble involvert i en omdiskutert situasjon forrige uke. Uruguayaneren ble tatt på i en duell i stor fart inne i PSG-boksen, og la inn et ekstra kunstfall til 18.5 i stil.

Det fikk den norske landslagssjefen Lars Lagerbäck til å reagere. Han var ekspert hos svenske Viasat for anledingen, og sa:

- Det er sørgelig for fotballen. Hvorfor har vi dommere på kortlinja når de ikke går inn i slike situasjoner? Han hjalp dommeren til å dømme straffe (på 3-0). Da måtte han se at dette ikke var straffespark. Det er uprofesjonelt å la kamper bli avgjort på denne måten.


HER ER SITUASJONEN: Det ble debatt i Viasat-studioet etter straffedrama. Video: Viasat

Vil slå hardt ned

I dag tok 68-åringen ut Norges tropp til bortekampen mot Nord Irland 26. mars på Ullevaal.

Der fikk han spørsmål fra NTB om hvordan han ville takle eventuelle norske Hollywood-stunt:

- Generelt vil jeg ikke ha juks, men jeg er ikke noen blåøyd og naiv person. Hvor går grensen når du får en lett smell? Det er tydelige filming jeg ikke vil se, det er ikke greit. Dette kommer jeg til å ta opp med spillerne. Jeg vil ikke at de skal opptre som visse spillere.

Lagerbäck fortsetter:

- Jeg er definitivt for videostraff i ettertid når det gjelder filming, enten det går utover mitt lag eller motstanderen.

Hyllet
Den svenske trenerens holdning mot filming får TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å nikke støttende:

- Det er bra at han tar et oppgjør med filming. Det er juks. Jeg er i ikke like bastant som han i den situasjonen med Suarez. Der gir forsvareren dommeren en mulighet til å dømme straffe, og det gjør han. Vår venn fra Uruguay overspiller, men den verste episoden med han, er det ikke.

Mathisen fortsetter:

- Men at man skal ta et oppgjør med filming og bruke videodømming for å straffe filming og andre ting på banen er jeg hundre prosent enig i. Jeg tror ikke det vil ta mange år før det kommer, og da må spillerne slutte med det tullet.

- Er det fare for at dette kommer til å slå tilbake mot Lagerbäck seinere?

- Det kan godt være at vi i media vil dra det opp igjen. Han vil vel i bunn og grunn ta et oppgjør med dem som jukser. Det tror jeg han ville ha gjort med en norsk spiller også. Det er bra vi har en sjef som har de holdningene, men det skulle bare mangle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media