Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget

Lagerbäck har ikke snakket med noen spillere ennå

- Det er heller ikke sikkert jeg gjør det før vi samles i London.

NY SJEF: Svenske Lars Lagerbäck.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY SJEF: Svenske Lars Lagerbäck.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lars Lagerbäck har startet den omfattende jobben med å finstudere landslagskandidatene. Neste uke kommer trolig navnet på trenerassistenten.

Tirsdag tok Lagerbäck (68) imot NTB til sitt første enkeltintervju i Norge etter utnevnelsen.

I Rosenborg-losjen med utsikt mot en vinterfrossen og snølagt Ullevaal stadion-matte, snakket den svært rutinerte svensken om hektiske uker.

– Jeg har sett Tsjekkia-kampen og framfor alt begynt å se på spillerne. Forrige uke så jeg vel sju-åtte kamper, St. Etienne, Hull, et sammendrag av Vålerenga, tittet litt på Rosenborg – FC København og Fulham, sier Lagerbäck til NTB.

– Førsteinntrykket?

– Det er vel litt tidlig å si. Jeg kan ikke alle spillerne fotballmessig, men jeg har nok et allment inntrykk. Jeg vil ikke gå inn på enkeltspillere. Det er for tidlig.

– Har du snakket med noen av spillerne?

– Nei, og det er heller ikke sikkert jeg gjør det før vi samles i London. I og med at jeg ikke kjenner spillerne personlig og ikke de meg, så er det kanskje mer naturlig at vi starter i London. Da blir det også likt for alle. Vi får se hvordan jeg gjør det.

Samtaler

Svensken regner med at han skal plukke ut "en gruppe på 35-40 navn – de vi anser som aktuelle".

- Jeg har veldig god hjelp av Nils Johan (Semb, toppfotballsjef) med dette, og jeg har også sittet med Frode (Grodås, keepertrener).

- De nærmeste ukene fram til pressekonferansen (19. mars) med Nord-Irland-troppen blir veldig mye video for meg.

Lagerbäck er i ferd med å avklare støtteapparatet og har ikke bestemt hvem som blir trenerassistent.

- Vi håper å kunne kommunisere det i løpet av neste uke, sier han.

På vei

Han leder Norge for første gang mot Nord-Irland borte i VM-kval i slutten av mars. Han starter det hele med noen samlingsdager på Fulhams treningsfelt i London.

- For denne kvalifiseringen betyr kampen alt. Skulle vi tape mot Nord-Irland, så er vi i prinsipp sjanseløse til å kunne ta en playoff-plass. Vinner vi, har vi i hvert fall fortsatt mulighet, sier Lagerbäck til NTB.

Forgjengeren Per-Mathias Høgmo vant bare ti kamper på 35 forsøk i sine tre år i jobben.

Han tapte oftere enn han klarte uavgjort og seier til sammen. Høgmos siste kamp ble 1-2-nederlaget borte mot Tsjekkia.

Tsjekkerne kommer til Oslo i juni. Det er Lagerbäcks første virkelig møte med Ullevaal som kamparena.

Håp

Norge har ikke deltatt i et A-sluttspill for menn siden 2000-EM. Sjansene for å komme til VM i Russland neste år er mildt sagt begrenset etter en svak start på kvalifiseringen.

Lagerbäck holder likevel døren åpen. Skal den forbli slik, må det bli tre poeng i Belfast.

– Dette er en herlig utfordring. Iblant kan man spørre seg om man er helt klok, men nei, det kjennes veldig spennende og interessant, sier svensken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling