Lars Lagerbäck høster kritikk for nedsnakking av Eliteserien

Lagerbäck har lest «Keiserens nye klær», det er derfor han er kritisk

Nivået i Eliteserien er etter mye elendighet blitt elefanten i den norske fotballdebatten. Vi vet det er bånn, men vi skal ikke snakke om det.

KRITISERES FOR SIN ÆRLIGHET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og TV2-ekspert Jesper Mathisen er de som kritiserer Lars Lagerbäck kraftigst for det de mener er landslagstrenerens nedsnakking av Eliteserien. Fagermo er til å forstå. Mathisen er det ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISERES FOR SIN ÆRLIGHET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og TV2-ekspert Jesper Mathisen er de som kritiserer Lars Lagerbäck kraftigst for det de mener er landslagstrenerens nedsnakking av Eliteserien. Fagermo er til å forstå. Mathisen er det ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAG-EILEV FAGERMO har gjennom flere utalte hjertesukk irritert seg over Lars Lagerbäcks nedsnakking og mangel på interesse for Eliteserien. For det første mener Odd-treneren det er en landslagstreners plikt å sjekke ut spillere gjennom tilstedeværelse på kamper.

For det andre mener han at Lagerbäcks uttalelser om nivået på norsk toppfotball er som et retorisk nakkeskudd å regne.

TV 2s JESPER MATHISEN er enig med Fagermo. Og enda litt mer irritert. Mathisen, som mange andre, mener Norges landslagstrener løper djevelens ærend når han sier det han mener på direkte spørsmål fra media.

Satt på spissen mener den alltid like krystallklare TV-eksperten at Lagerbäck skal lyve, alternativt svare «ingen kommentar», når nivået på norsk toppfotball blir et tema på landslagssamlinger.

Selv på spørsmål fra TV 2.

DET ER LETT å forstå Dag-Eilev Fagermo. Han er på innsida, fotballtreneren som ser det som en plikt å forsvare produktet. Akkurat slik han forsvarer eget lag på dårlige dager.

Når Fagermo kritiserer Lagerbäck utøver han bare en av fotballens uuttalte forsvarsmekanismer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer