Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lars Lagerbäck høster kritikk for nedsnakking av Eliteserien

Lagerbäck har lest «Keiserens nye klær», det er derfor han er kritisk

Nivået i Eliteserien er etter mye elendighet blitt elefanten i den norske fotballdebatten. Vi vet det er bånn, men vi skal ikke snakke om det.

KRITISERES FOR SIN ÆRLIGHET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og TV2-ekspert Jesper Mathisen er de som kritiserer Lars Lagerbäck kraftigst for det de mener er landslagstrenerens nedsnakking av Eliteserien. Fagermo er til å forstå. Mathisen er det ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISERES FOR SIN ÆRLIGHET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og TV2-ekspert Jesper Mathisen er de som kritiserer Lars Lagerbäck kraftigst for det de mener er landslagstrenerens nedsnakking av Eliteserien. Fagermo er til å forstå. Mathisen er det ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAG-EILEV FAGERMO har gjennom flere utalte hjertesukk irritert seg over Lars Lagerbäcks nedsnakking og mangel på interesse for Eliteserien. For det første mener Odd-treneren det er en landslagstreners plikt å sjekke ut spillere gjennom tilstedeværelse på kamper.

For det andre mener han at Lagerbäcks uttalelser om nivået på norsk toppfotball er som et retorisk nakkeskudd å regne.

TV 2s JESPER MATHISEN er enig med Fagermo. Og enda litt mer irritert. Mathisen, som mange andre, mener Norges landslagstrener løper djevelens ærend når han sier det han mener på direkte spørsmål fra media.

Satt på spissen mener den alltid like krystallklare TV-eksperten at Lagerbäck skal lyve, alternativt svare «ingen kommentar», når nivået på norsk toppfotball blir et tema på landslagssamlinger.

Selv på spørsmål fra TV 2.

PROFILER: Dag-Eilev Fagermo og Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix
PROFILER: Dag-Eilev Fagermo og Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DET ER LETT å forstå Dag-Eilev Fagermo. Han er på innsida, fotballtreneren som ser det som en plikt å forsvare produktet. Akkurat slik han forsvarer eget lag på dårlige dager.

Når Fagermo kritiserer Lagerbäck utøver han bare en av fotballens uuttalte forsvarsmekanismer.

Ingen pisser inne i teltet.

Da gjør du heller i buksa.

Hvis du ikke heter Kjetil Rekdal da.

JESPER MATHISEN ER derimot ikke til å forstå. Selv om han som spiller var på innsida, er han nå på utsida. Det er jobben hans å mene noe. Han mener også mer enn de fleste. Og hva presisjonsnivå og tydelighet angår scorer TV 2s mest brukte fotballekspert høyere enn de fleste.

På det området – uavhengig om du er enig eller uenig med leppa fra Sørlandet – er han både forbilledlig og uredd.

Når det kommer til elefanten i rommet – nivået på norsk toppfotball – later han som om han ikke vet hvor den månedlige lønnsutbetalinga kommer fra.

LARS LAGERBÄCK SVARER når han blir spurt. Og han svarer det han mener. Det er en beundringsverdig egenskap. Lars Lagerbäck har ingen agenda ut over å vinne fotballkamper med Norge. Det er jobben hans. Er du redd for svaret, ikke spør! Men nok en gang, etter at TV 2 tok opp temaet i forbindelse med landskampen på Færøyene, blir Lagerbäck kritisert når han sier hva han mener om Eliteserien.

Av TV 2!

I EN LITEN Twitter-krangel med NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff, sier Jesper Mathisen det ikke er Lars Lagerbäcks oppgave å snakke ned norsk fotballs viktigste produkt, Eliteserien. Det er jeg enig i. Det er ikke landslagstrenerens jobb. Derimot er det en av landslagstrenerens oppgaver å svare når han blir spurt. Men hvis ærlighet ikke skal vare lengst i den norske fotballdebatten, slik TV 2 helt åpenbart må vurdere det, hvorfor bringe temaet til bords?

Hva Lagerbäck mener om Eliteserien er jo gammelt nytt.

Spør Fagermo.

ELITESERIENS STØRSTE PROBLEM er ikke at Lars Lagerbäck sier den er dårlig. Alle vet at nivået er lavt. Angrepet på Lagerbäck er derfor fotballen som pisser ut av teltet. En forsvarsmekanisme. Ingenting annet. Men istedenfor å angripe en av dem som på direkte spørsmål svarer det alle ser, at keiseren faktisk er kliss naken, hvorfor ikke mane til en debatt om grep som kanskje kan bidra til å heve nivået?

Før elefanten har rasert hele rommet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!