Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Lagerbäck med bisarr trening

Hadde med seks spillere og elleve personer fra støtteapparatet på fotballandslagets trening.

GODT BEFOLKET PÅ SIDELINJA: Det var flere fra støtteapparatet (i blått) enn spillere (i rødt) på mandagens trening i Sandvika. I bakgrunnen dundret trafikken fra E18. Foto: Tore Ulrik Bratland
GODT BEFOLKET PÅ SIDELINJA: Det var flere fra støtteapparatet (i blått) enn spillere (i rødt) på mandagens trening i Sandvika. I bakgrunnen dundret trafikken fra E18. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet) Trener Lars Lagerbäck (69) samlet mandag spillerne i Sandvika utenfor Oslo.

Fredag venter privatlandskamp mot Australia på Ullevaal. Tre dager seinere spiller laget borte mot Albania, også dette privatlandskamp.

Mandagens trening på Sandvika stadion utviklet seg til en underlig forestilling. Mens trafikken fra E18 dundret i bakgrunnen, hadde Lagerbäck med seg seks spillere på trening. Rundt spillerne var det et støtteapparat på elleve personer, inkludert treneren.

Hva fikk han ut av dette?

- Egentlig ingenting, innrømmer Lagerbäck overfor Dagbladet.

Frivillig

Det er ikke lett å komme på sist det var så få spillere på en trening med fotballandslaget. At den foregikk på kunstgress - med opptil én meter høye brøytekanter rundt - hører heller ikke til normalen.

I AKSJON: Her er samtlige utespillere som var på mandagens trening i Sandvika. Fra venstre: Mats Møller Dæhli, Birger Meling, Sigurd Rosted, Iver Fossum og Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I AKSJON: Her er samtlige utespillere som var på mandagens trening i Sandvika. Fra venstre: Mats Møller Dæhli, Birger Meling, Sigurd Rosted, Iver Fossum og Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Lagerbäck forklarer:

- Årsaken til at det var så få spillere, er at vi bestemte at treninga skulle være helt frivillig. Om jeg ikke husker feil, var det ni spillere som spilte kamp søndag. Normalt rehabiliterer du neste dag. I tillegg skulle treninga være på kunstgress, fordi vi ikke ville risikere å ødelegge Ullevaal - og heller ikke Lillestrøm - for der skal Australia trene.

- Vi valgte derfor å legge treninga her (på Sandvika stadion) og gjøre den helt frivillig. Da valgte de fleste spillerne å rehabilitere. De fikk velge selv fordi det var kunstgress.

Lagerbäck tok i utgangspunktet ut 24 spillere til de to kommende kampene. Spillerne som deltok på mandagens trening var følgende: Martin Ødegaard, Sigurd Rosted, Birger Meling, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum og Rune Almenning Jarstein.

- Det er lenge siden jeg har vært på kunstgress, så jeg får vel kjenne det etter hvert, sier Jarstein og smiler.

- Mange føler for å røre på seg etter å ha reist. Det var en holde-det-i gang-trening, om jeg kan uttrykke meg sånn, sier Lagerbäck.

FORBEREDER KAMP: Lars Lagerbäck snakket på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDER KAMP: Lars Lagerbäck snakket på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge skal gjennom fire privatlandskamper før Nations League starter til høsten. Lagerbäck ser på Australia og Albania som fine motstandere å matche seg mot.

Australia er en VM-klar nasjon. Albania kan minne litt om Slovenia og Bulgaria som vi møter i Nations League. Det siste laget er Kypros.

Forfall

Lagerbäck må forholde seg til fire forfall fra nøkkelspillere. Både Joshua King og Alexander Sørloth er ute. Det samme er Haitam Aleesami og Sander Berge. Ola Kamara og Fredrik Gulbrandsen har kommet inn.

Lagerbäck vil ikke si hvorfor King er ute:

- Det er av private grunner. Jeg har ikke lov til å gå inn på det, sier han.

Treneren opplyste på en pressekonferanse mandag ettermiddag at han og assistent Per Joar Hansen er enige om en stamme i laget. Det betyr at færre spillere får prøve seg framover.

Norge var uansett mer eller mindre sjanseløs på sommerens VM-sluttspill da Lagerbäck overtok etter Per-Mathias Høgmo i fjor vinter. Nå er det EM-sluttspillet i 2020 som teller. Dit vil Lagerbäck med Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!