Lagerbäck og Nigeria skiller lag

Lagerbäck og Nigeria skiller lag

Uenige om kontrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Svenske Lars Lagerbäck har takket nei til forlenget kontrakt som Nigerias landslagssjef. Det bekreftet Det nigerianske fotballforbundet (NFF) fredag. Nigerias fotballpresident, Aminu Maigari, forteller at Lagerbäck ikke ønsket å fortsette som Nigeria-trener til tross for at han ble tilbudt en fireårskontrakt. — Lagerbäck sa til meg at han ikke kunne fortsette som vår trener. Grunnen var at han fryktet han ikke kunne skrive under for så lenge som fire år, sier Maigari til sportsavisen Soccer Star. — Han takket NFF for muligheten han fikk til å følge «ørnene» til VM. Han sa det var en nyttig erfaring og at han alltid vil huske Nigeria og landets gode mennesker.
Fem måneder Maigari legger til at Lagerbäcks hensyn til familien spilte en stor rolle for beslutningen om å ikke forlenge den opprinnelige kontrakten. Den varte i fem måneder. Lagerbäck ledet Nigerias lag som endte sist i gruppespillet i sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. Likevel bestemte nigerianerne seg for å tilby svensken en langtidskontrakt på bakgrunn av det arbeidet han fikk gjort på kort tid.
— Siasia overtar Med Lagerbäck borte fra trenerposten, ser det ut til at Samson Siasia tar over roret. — Vi har hatt samtaler med Siasia. Samtalene har båret frukter, og hvis ting står seg, skriver han under i august når vi har gjort unna forhandlingene, sier Maigari. — Siasia er den treneren nigerianerne ønsker seg, og vi vil gi ham full støtte slik at han skal lykkes i sin nye jobb. Den tidligere Lokeren og Nantes-treneren førte Nigeria til finaler både i U20-VM i 2005 og OL i Beijing i 2008. Det nigerianske fotballforbundet annonserte også at Austin Eguavoen leder Nigerias A-landslag under neste treningskamp mot Sør-Korea i Seoul før han tar over OL-landslaget.

(NTB)

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer