HERJET: Martin Ødegaard, Henrik Bjørdal og Birk Risa jubler etter førstnevntes 2-1-scoring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HERJET: Martin Ødegaard, Henrik Bjørdal og Birk Risa jubler etter førstnevntes 2-1-scoring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Norge - Tyskland U21

Lagerbäck om Ødegaard etter U21-herjinga: - Jeg er mer imponert over laginnsatsen

Landslagssjefen holder kortene tett til brystet.

DRAMMEN (Dagbladet): Den store snakkisen etter at Lars Lagerbäck tok over det norske landslaget i fotball, er når han skal finne plass til Martin Ødegaard i stallen.

Så langt har stortalentet blitt henvist til U21-landslaget, samtidig som prestasjonene i klubblaget Heerenveen har vært stabilt gode. I dag briljerte han mot tyske bundesligastjerner i Drammen da U21-gutta vant 3-1.

- Det er som jeg har sagt hele tiden, selvfølgelig vil jeg være med på A-laget, det tror jeg alle som er her vil. Det gjelder å være god i klubb, utvikle seg, ta steg, og det føler jeg at jeg gjør. Så får det komme når det kommer, jeg stresser ikke så mye med det, men jeg håper det kommer etter hvert, sier Ødegaard etter kampen mot Tyskland.

Gjorde Tyskland dårlige

Lagerbäck kan derimot ikke love ham plass når a-landslaget samles til treningskamper seinere i høst.

Fra tribuneplass i Drammen fikk han se med egne øyne hvor god Ødegaard kan være, men etter kampen vil ikke landslagssjefen fortelle hva han syns om Ødegaards prestasjon.

- Jeg tenker ikke så mye om den, jeg er mer imponert av laginnsatsen, organisasjonen og hvordan de samhandler. De spiller et forsvarsspill som er helt eksellent, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til Dagbladet.

- De gjør jo Tyskland dårlige! Jeg mener, det er en fantastisk bra laginnsats framfor alt, syns jeg, fortsetter han.

Tyskerne er regjerende europamestere i U21, men i kveld ble de etter hvert både utspilt og frustrerte over den norske lagmaskinen.

Vent på laguttaket

Heerenveen-duoen Ødegaard og Morten Thorsby scoret alle de tre norske målene, og både Kristoffer Ajer og Iver Fossum hadde strålende prestasjoner gjennom nitti minutter.

Om noen av U21-gutta har styrket sine aksjer hos Lagerbäck, vil han ikke ut med navn.

- Jeg syns det er vanskelig. Hele laget, innsatsen og seieren ligger på et fantastisk nivå. Det er en fantastisk bra laginnsats, sier Lagerbäck til Dagbladet.

- Ingen banker mer på landslagsdøra nå enn før kampen?

- Det er det sikkert, men det får du se når laguttaket kommer, smiler han.