SNAKKER OM BERGE: Lars Lagerbäck møtte pressen i forkant av landskampen mot Aserbajdsjan fredag. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix
SNAKKER OM BERGE: Lars Lagerbäck møtte pressen i forkant av landskampen mot Aserbajdsjan fredag. Foto: Mariam Butt / NTB ScanpixVis mer

Pressekonferanse landslaget

Lagerbäck om Sevilla-interessen for Sander Berge (19): - Jeg ville reist, det er en fantastisk by i alle fall

VM-kvalkamp fredag.

(Dagbladet): Norge møter Aserbajdsjan til VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal fredag, men siden VM-toget allerede har forlatt perrongen uten norske landslagsspillere om bord, var det helt andre ting enn VM-sjansene Lars Lagerbäck måtte snakke om på dagens pressekonferanse.

Først og fremst ønsket de norske journalistene å få vite hva Lagerbäck tenker om overgangsryktene rundt Sander Berge.

Ifølge flere spanske aviser skal Sevilla ha budt 110 millioner kroner for nordmannen som for tiden spiller i belgiske Genk.

Ville reist selv

Lagerbäck syns det er vanskelig å spekulere om hvorvidt Berge kan bli en suksess i spansk fotball, men er klar på at La Liga er et godt steg opp fra belgisk toppserie.

- Jeg syns alltid det er positivt når spillere ønsker å ta det neste steget, sa Lagerbäck på pressekonferansen, før han la til med glimt i øyet:

- Hvis det hadde vært meg ville jeg flyttet til Sevilla, for det er en fantastisk by i alle fall.

Kan avbryte samlinga

Overgangsvinduet i Spania stenger fredag kveld, bare noen minutter før Norge sparker i gang kampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal klokka 20.45.

Dersom Berge skulle bli solgt til Sevilla, kan det også være at unggutten må avbryte landslagssamlingen og reise til Spania for medisinske tester og andre formelle ting som må på plass innen tidsfristen.

Lagerbäck er avventende til at landslagets største snakkis skal forlate samlinga i Oslo.

- Han skal normalt være med på samlinga her, så får vi håpe at det løser seg om det er noe i dette, sier Lagerbäck, som ikke hadde hørt om overgangsryktene før i formiddag.