Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kypros - Norge, kl. 20.45 mandag

Lagerbäck om slakt:
- Fascinerende spill

Norges trener forsvarte Stefan Johansen på pressekonferansen før Kypros-kampen. - Herregud, dere har en jobb, sier landslagskapteinen.

PFORSVARER KAPTEINEN: Stefan Johansen fikk kjørt seg etter prestasjonen mot Slovenia fredag. Her fra dagens pressekonferanse med Lars Lagerbäck. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
PFORSVARER KAPTEINEN: Stefan Johansen fikk kjørt seg etter prestasjonen mot Slovenia fredag. Her fra dagens pressekonferanse med Lars Lagerbäck. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kypros – Norge, kl. 20.45 mandag

LARNAKA (Dagbladet): Lars Lagerbäck (70) stilte i formiddag på en pressekonferanse før bortekampen mot Kypros mandag. På pressekonferansen var også kaptein Stefan Johansen og Tarik Elyounoussi.

Norge bør vinne oppgjøret for å sikre gruppeseieren i Nations League. Men det er flere spørsmål rundt laget. Bjørn Maars Johnsen er skadet. Også Johansen og Elyounoussi har følinger med skader.

I tillegg var Johansen direkte svak mot Slovenia fredag. På spillerbørsene til Dagbladet og TV 2 fikk han to av ti mulige poeng, og gikk av etter 57 minutter. Johansen er blitt tatt av banen i seks av de sju siste kampene.

På pressekonferansen ga han uttrykk for at han er rolig til tross for at det har blåst rundt ham. Også Lagerbäck forsvarte ham:

- Du kan like gjerne bytte ut en kaptein som du kan bytte ut en annen spiller. Han (Johansen) har de egenskapene han har. Når jeg vil balansere et lag, synes jeg han har gjort det storstilt. Det er fascinerende det med fotball. Jeg har full respekt for at dere vil lage overskrifter, sa Lagerbäck til mediene.

- Mot Kypros (i september) mente noen at han ikke skulle spille. Da kampen var over, var han en stor helt. Nå er han nede i dynga igjen. Det er litt fascinerende dette spillet med enkeltspillere. Men det er deres jobb. Dere vil jobbe på den måten, det får jeg respektere.

Om fokuset på byttene og de dårlige prestasjonene sier Johansen:

- Herregud, dere har en jobb. Som jeg har sagt tusen ganger: Fotball består av en million meninger. Jeg er blitt såpass rutinert at det preller av litt lettere enn for sju-åtte år siden. Dere skal få lov til å mene. Sånn er fotball. Derfor gjør det fotball artig.

Johansen legger ikke skjul på at han sliter med lite spilletid i Fulham. Det gjør at han kommer ut av rytmen og har problemer med å holde ut i 90 minutter.

Både Norge og Bulgaria har ti poeng i gruppa. Bulgaria møter samtidig Slovenia fra klokka 20.45 i morgen. På pressekonferansen opplyste Lagerbäck at den norske benken kommer til å ha tett kontakt med Sofia.

Også spillerne vil vite hvordan det står til i den andre kampen.

- Det kan være en fordel. Det handler om balansen i laget. Hvor mange folk du skal sende fram. Hvor mange mål du trenger. Personlig synes jeg det er greit å vite, sier Johansen.

Gjenstående kamper mandag:

  • Kypros - Norge, klokka 20.45
  • Bulgaria - Slovenia, klokka 20.45

Saken oppdateres!

Tabell
Norge53115-210
Bulgaria53116-410
Kypros51225-75
Slovenia50234-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!