PÅ PLASS I TYSKLAND: Lars Lagerbäck og Håvard Nordtveit stilte på pressekonferanse i Stuttgart i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PLASS I TYSKLAND: Lars Lagerbäck og Håvard Nordtveit stilte på pressekonferanse i Stuttgart i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tyskland - Norge, klokka 20.45 mandag

Lagerbäck på Ødegaard-spørsmål: «... da må jeg slutte i jobben»

- Blir jeg en populist, håper jeg noen sier det til meg.

Tyskland - Norge, klokka 20.45 mandag

STUTTGART (Dagbladet): Landslagstrener Lars Lagerbäck og midtstopper Håvard Nordtveit stilte i ettermiddag på en pressekonferanse i Stuttgart. Norge møter Tyskland i VM-kvalifiseringen mandag kveld.

Det største usikkerhetsmomentet til kampen er kaptein Stefan Johansen. Han trente ikke på Mercedes-Benz Arena i ettermiddag.

- Han har problemer med en muskel. Det var bedre for ham ikke å trene. Men det er fullt mulig for ham å spille i morgen. Hvis det ikke skjer noe i løpet av de neste 24 timene, er han klar til kamp, sier Lagerbäck.

TILSKUER: Stefan Johansen måtte stå over dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILSKUER: Stefan Johansen måtte stå over dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ingen i den norske leiren er i tvil om at Tyskland er store favoritter. Laget kan også sikre seg VM-billett med tre poeng over Norge. Samtidig må Nord-Irland ikke vinne sin kamp mot Tsjekkia.

På pressekonferansen fikk Lagerbäck spørsmål om Martin Ødegaard burde vært med for Norge, etter en fantastisk U21-landskamp mot Kosovo fredag. Blant annet klinte han et frispark i krysset.

- Hadde han vært kvalifisert, ville han selvsagt vært her. Det hadde vært en tjenesteforsømmelse hvis han var kvalifisert og han ikke var her, sier Lagerbäck.

- Du er ingen populist?

- Blir jeg en populist, håper jeg noen sier det til meg. Da må jeg slutte i jobben.

Lagerbäck var fornøyd med 2-0-seieren over Aserbajdsjan fredag, men understreker:

- Tyskland kommer til å ha ballen mer enn oss. Vi hadde noen dårlige balltap mot Aserbajdsjan. Hvis vi gjør det samme mot Tyskland, er vi i trøbbel.

HAR EN PLAN: Lars Lagerbäck på vei til dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR EN PLAN: Lars Lagerbäck på vei til dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lagerbäck og Nordtveit tror Joachim Löw og Tyskland fokuserer på Norge som ethvert annet lag:

- Tyskerne er dønn seriøse. De slurver ikke, påpeker Nordtveit.

Ole Selnæs etter tilbake etter karantenen han pådro seg i kampen mot Aserbajdsjan i fjor høst. Det betyr konkurranse på midtbanen:

- Det er fint å ha så mange gode spillere som mulig i konkurranse om plassene. Som trener er det mitt ansvar å velge de rette. Det kan være vanskelig, men mest er det en positiv ting, sier Lagerbäck.

Gruppe C
Tyskland770029-221
Nord-Irland751114-216
Tsjekkia723210-79
Norge72148-107
Aserbajdsjan72143-117
San Marino70071-330