Lagerbäck prøvde ny taktikk - tapte

Testet tremannsforsvar, tapte 2-3 for Frankrike.

Sverige prøvde seg med en ny 3-5-2-taktikk, men måtte erkjenne 2-3-nederlag for Frankrike på eget gress.

Men en positiv ting kunne Lars Lagerbäck ta med seg fra kampen: Kim Källström så ut til å trives som fisken i vannet i sin nye rolle. Fra sin offensive midtbanerolle skapte han gang på gang uro i det franske forsvaret.

- Offensivt, spesielt i 1. omgang, var han veldig, veldig bra. Det var gode perioder også i 2. omgang, sa Lagerbäck som dog mente Källström var litt vel het i forsvarsarbeidet.

Men til tross for Källströms storspill ble den franske overmakten for stor. Henrik Larsson sendte svenskene i føringen fem minutter ut i kampen, men der ifra og ut regjerte franskmennene.

Karim Benzema utlignet, mens Sidney Govou ordnet 3-1-ledelse med to mål etter hvilen.

Källström fikk betalt for strevet da han fikk skrive seg på scoringslisten med et straffespark fem minutter før full tid.

Det er uklart om Sverige fortsetter med 3-5-2-formasjonen.

- Det kan være en ting å jobbe videre med. Vi får se, sa Lagerbäck til TT.

UTLIGNET: Karim Benzema utlignet for Frankrike, etter at Sverige hadde ledet 1-0. Det endte med ettmålsseier til slutt. Foto: Jean Pierre Clatot, AFP
UTLIGNET: Karim Benzema utlignet for Frankrike, etter at Sverige hadde ledet 1-0. Det endte med ettmålsseier til slutt. Foto: Jean Pierre Clatot, AFP Vis mer

(NTB)