Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Australia 4-1

Lagerbäck reagerer
på oppmøte: - Trist

- Men du får det du fortjener, sier landslagstreneren om tilskuertallet på Ullevaal.

DAGEN DERPÅ: Landslagstrener Lars Lagerbäck oppsummerer kampen mot Australia som positiv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DAGEN DERPÅ: Landslagstrener Lars Lagerbäck oppsummerer kampen mot Australia som positiv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Australia 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagstrener Lars Lagerbäck (69) var i godt humør da han møtte pressen dagen etter 4-1-seieren over Australia.

Den VM-klare motstanderen framsto riktignok som svak i privatlandskampen. Men for Norges del var det flere positive tendenser i angrep og forsvar.

Det Lagerbäck derimot ikke var fornøyd med, var oppmøtet på Ullevaal stadion. Av en kapasitet på i overkant av 27 000 tilskuere, møtte bare 5871 personer opp. Det er en liten temperaturmåler på interessen rundt laget.

- Det er trist. Men du får det du fortjener, erkjenner Lagerbäck overfor Dagbladet.

- Vi har ikke gjort bedre reklame for oss selv, så jeg forstår at folk ikke kommer. Men så er vel også påsken en ekstrem utfartstid.

Treneren fortsetter:

- I første omgang er det oss selv som må sørge for å fortjene å få mer publikum. Jeg håper folk ser at det finnes kompetanse i laget og at det blir bedre i juni (mot Panama).

GLISSENT: Store tribuneseksjoner sto tomme da Norge tok imot Australia på Ullevaal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GLISSENT: Store tribuneseksjoner sto tomme da Norge tok imot Australia på Ullevaal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Ola Kamara ble kampens store spiller med tre mål. Nettopp spissduoen Kamara og Bjørn Maars Johnsen er noe Lagerbäck trekker fram som svært positivt dagen derpå.

- Å ta den jobben de to gjorde som spisser, er det ikke alle som gjør. Hadde du spurt meg på forhånd, ville jeg ikke vært sikker på at jeg hadde fått se så bra innsats. Både taktisk – hvordan de leste spillet – og hvordan de samhandlet. Det er mye deres fortjeneste at vi spilte det forsvarsspillet som vi ville at vi skulle gjøre.

Lagerbäck gjør det helt klart at Joshua King og Alexander Sørloth må bevise at de fortjener å ta tilbake plassen.

Kamara sliter med irritasjon i kneet og har forlatt troppen. Han er derfor uaktuell til den private bortekampen mot Albania mandag. Nå drar han tilbake til LA Galaxy, der han skal hilse på sin nye lagkamerat, Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg tror de kan bli bra sammen, sier Lagerbäck.

- De (LA Galaxy) har spilt med én spiss i de kampene jeg har sett dem. Om Zlatan er frisk, vil det bli et interessant angrepspar.

- Er du overrasket over overgangen fra Manchester United til LA Galaxy?

- Det er ikke unaturlig at han drar til en liga som ikke stiller samme krav som Premier League. Han har også vært skadet lenge, det ville blitt vanskelig å få en plass i Manchester United. Jeg vet ikke hvorfor Zlatan gjør dette, du får spørre ham. Men han pleier å vite hva han gjør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling