LANDSLAGSSJEF: Den svenske 69-åringen forteller om arbeidet med landslaget og hvordan han ønsker å skape positivitet i gruppen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Landslagets pressekonferanse

Lagerbäck skal skape vinnerkultur på landslaget: - Kall det en positiv hjernevask

Landskamp fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lars Lagerbäck benyttet gårsdagen til å snakke varmt om de norske utenlandsproffenes spilletid i Europa, og ikke minst om at det nå er på tide å bygge vinnerkultur i det norske landslaget i fotball.

Den tråden holdt han fast i på dagens pressekonferanse på Thon Hotell Oslofjord.

- Vil vi bli vinnere må vi alle jobbe og opptre som vinnere, sa Lagerbäck fra scenen.

- Det er litt som en positiv hjernevask, og noe vi bruker som en trigger i laget nå. Vinner du flest en mot en-situasjoner, så vinner du mest sannsynlig fotballkampen også. Det sier jeg sikkert til spillerne tjue ganger hver dag nå, fortsatte landslagssjefen.

VM-toget gikk

Klokka 20.45 på fredag er det ny VM-kvalifiseringskamp for Norge. Denne gangen møter Lagerbäcks menn Aserbajdsjan på UIlevaal.

Aserbajdsjan ligger tre poeng foran Norge i VM-gruppe C etter å ha slått nordmennene 1-0 i Baku i fjor høst, og Norge står med fattige fire poeng i VM-gruppa etter en seier mot San Marino og en uavgjort mot Tsjekkia.

VM-toget til Russland neste sommer har gått for de norske herrene, men Lagerbäck er i ferd med å bygge et landslag som skal kjempe om en EM-plass når neste kvalifisering tar til høsten 2018.

Og derfor jobber han med flere spillere en til en, slik at de skal ta mer ansvar i gruppa og heve standarden også utenfor banen.

Lang rekke tap

Alt er en del av det å bygge, eller gjenoppbygge, en vinnermentalitet i det norske fotball-landslaget.

Men først og fremst handler det om å begynne å vinne fotballkamper. Bortsett fra 4-1-seieren mot San Marino, som førøvrig satt langt inne etter miniputtens utlikning på Ullevaal, har ikke Norge vunnet en landskamp siden juni 2016.

Og det har vært noen forsøk. To uavgjorte og seks tap er fasiten ved siden av San Marino-seieren siden da.

- Det er viktig å vinne kamper. Spillerne vokser når vi vinner kamper, sier Lagerbäck.

Proffe spillere

Etter Birger Løfaldlis bok om det norske landslagets ferd fra verdenstoppen til fotballens bakgård, som ble lansert i går, ble Lagerbäck spurt om han deler de gamle landslagsheltenes syn på at dagens unge spillere krever mer og trener mindre.

Lagerbäck kjenner seg ikke igjen i de gamle heltenes beskrivelse av de styrtrike balltalentene som ikke gidder å jobbe på landslaget.

- Jeg opplever ikke det som et problem. De spillerne jeg har her er veldig profesjonelle i både holdninger og på spillermøtene vi har hatt, sier Lagerbäck om dagens landslagsgenerasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer