Landslagets pressekonferanse

Lagerbäck skal skape vinnerkultur på landslaget: - Kall det en positiv hjernevask

Landskamp fredag.

LANDSLAGSSJEF: Den svenske 69-åringen forteller om arbeidet med landslaget og hvordan han ønsker å skape positivitet i gruppen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lars Lagerbäck benyttet gårsdagen til å snakke varmt om de norske utenlandsproffenes spilletid i Europa, og ikke minst om at det nå er på tide å bygge vinnerkultur i det norske landslaget i fotball.

Den tråden holdt han fast i på dagens pressekonferanse på Thon Hotell Oslofjord.

- Vil vi bli vinnere må vi alle jobbe og opptre som vinnere, sa Lagerbäck fra scenen.

- Det er litt som en positiv hjernevask, og noe vi bruker som en trigger i laget nå. Vinner du flest en mot en-situasjoner, så vinner du mest sannsynlig fotballkampen også. Det sier jeg sikkert til spillerne tjue ganger hver dag nå, fortsatte landslagssjefen.

VM-toget gikk

Klokka 20.45 på fredag er det ny VM-kvalifiseringskamp for Norge. Denne gangen møter Lagerbäcks menn Aserbajdsjan på UIlevaal.

Aserbajdsjan ligger tre poeng foran Norge i VM-gruppe C etter å ha slått nordmennene 1-0 i Baku i fjor høst, og Norge står med fattige fire poeng i VM-gruppa etter en seier mot San Marino og en uavgjort mot Tsjekkia.

VM-toget til Russland neste sommer har gått for de norske herrene, men Lagerbäck er i ferd med å bygge et landslag som skal kjempe om en EM-plass når neste kvalifisering tar til høsten 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer