Norges eventuelle EM-base blir i Skottland

Lagerbäck snakker villig om det NFF ikke ønsker å ha fokus på

NFF overlater ingenting til tilfeldighetene og har startet EM-forberedelsene i tilfelle Norge kvalifiserer seg til Euro 2020. De vil bare ikke snakke om det.

VET HVOR HAN SKAL: - Vi skal til Skottland, sier Lars Lagerbäck om EM-forberedelsene som er i gang, men som NFF ikke vil snakke om fordi det heter seg at enkelte skinn ikke bør selges før dyret er skutt. Men svensken bryr seg ikke om det. Han har vært i suttspill sju ganger og vet at forberedelser tar tid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VET HVOR HAN SKAL: - Vi skal til Skottland, sier Lars Lagerbäck om EM-forberedelsene som er i gang, men som NFF ikke vil snakke om fordi det heter seg at enkelte skinn ikke bør selges før dyret er skutt. Men svensken bryr seg ikke om det. Han har vært i suttspill sju ganger og vet at forberedelser tar tid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Malta-Norge, mandag kl 20.45

MALTA (Dagbladet): Lars Lagerbäck slipper en liten fjert i kjerka når han forteller at landslagets Team Manager Are Hokstad allerede har vært en tur i Skottland og sjekket litt rundt det som eventuelt skal bli Norges camp neste sommer.

Når jeg spør Hokstad om hvor langt forberedelsene er kommet, svarer landslagets logistiker at NFF ikke ønsker fokus på temaet EM-forberedelser.

GRUNNEN TIL DET er nok at Norges Fotballforbund ikke ønsker å framstå som om de tar noe på forskudd. Som om de ikke har et utvidet fokus forbi 26. mars 2020 da Serbia kommer til Ullevaal. Som om det å planlegge for sluttspill vil være dårlige medisin for play off i Nations League. Men selvfølgelig har de det, det skulle bare mangle.

Det er nemlig jobben deres å være i forkant.

LARS LAGERBÄCK HAR vært i sju sluttspill - fem med Sverige, ett med Nigeria og ett med Island. Han vet at det krever grundige forberedelser. Han vet også at forberedelsene tar tid. Og derfor snakker han om det, fordi det er viktig.

Alt mens arbeidsgiveren hans av en eller annen merkelig grunn synes det vil være å ha feil fokus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer