Landslaget i fotball

Lagerbäck stenger halvparten av landslagstreningene: - Så spillerne ikke distraheres

VM-drømmen er knust, men fotballforbundet likevel stenger halvparten av treningene før møtet med Aserbajdsjan.

SKJERMES: Landslagsspillerne skjermes for blant annet å konsentrere seg bedre om treninga på den kommende landslagssamlinga. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SKJERMES: Landslagsspillerne skjermes for blant annet å konsentrere seg bedre om treninga på den kommende landslagssamlinga. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik lyder landslagssjefens forklaring:

– Det finnes korte sekvenser på treninger som bør være stengt, faste situasjoner og dødballer. Jeg vil gjerne ha noen stengte treninger, hvor de kun er åpne i starten, der vi kan jobbe med taktiske ting, men det er like mye fordi vi vil ha ro, slik at spillerne ikke distraheres, sier Lagerbäck.

Pressen får kun se 20 minutter oppvarming fra to av ukens fire landslagstreninger i Oslo.

– Gjør vi noe, som forandringer i forsvarsspillet og hvor aggressive vi skal være, er det bra om motstanderen ikke vet helt sikkert hvordan vi agerer. Det er en fordel, men den er veldig liten, medgir Lagerbäck.

– For i dag, med alle analyseprogrammene, har alle landene jo kartlagt alt, fortsetter 69-åringen.

Han forteller hvor grundig Frankrike forberedte seg til VM på hjemmebane i 1998, hvor vertsnasjonen gikk til topps for første gang.

– Jeg hadde en samtale med landslagssjefen deres, Aime Jacquet, under VM i 1998. Selv før trekningen og de visste hvilken gruppe de skulle spille i, hadde franskmennene kartlagt alle de 23 landene de kunne møte. Alle kamper de to foregående årene var kartlagt, det samme gjaldt spillerne de kunne komme til å møte. Det er blitt vanskelig. Det er veldig sjelden i dag at du blir overrasket over hvordan motstanderen spiller, sier sluttspillgarantisten som tok Sverige til fem strake mesterskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer