Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Albania-sjef sto ute i regnet:

Lagerbäck-stikk til kollegaen: - Han trengte å kjøle seg ned

Albanias landslagssjef Christian Panucci trosset regnet.

REGN: Albania-sjef Christian Panucci sto ute i regnværet og dirigerte spillerne. Han har en annen filosofi enn Norges Lars Lagerbäck. Foto: Tore U. Bratland
REGN: Albania-sjef Christian Panucci sto ute i regnværet og dirigerte spillerne. Han har en annen filosofi enn Norges Lars Lagerbäck. Foto: Tore U. Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIRANA (Dagbladet): Norge avsluttet landslagssamlinga med 1-0-seier borte mot Albania i går og dermed fikk landslagssjef Lars Lagerbäck to etterlengtede seirer på CV-en.

For Albania og landslagssjef Christian Panucci ​ble det en frustrerende kveld, der lite stemte.

Kampen gikk på Elbasan Arena der flere tilskuere søkte ly under tribuneanlegget da regnværet kom. Men Panucci sto plantet som et eiketre ute i regnværet.

Den tidligere italienske fotballstjernen hadde en helt annen tilnærming enn Lagerbäck, som satt rolig på benken under stort sett hele kampen.

- Jeg vet ikke hvorfor Panucci sto der. Kanskje han trengte å kjøle seg ned, ettersom de ikke spilte så bra. Mange trenere liker å stå der ute, jeg aner ikke hvorfor, sier Lagerbäck til Dagbladet.

- Hva din filosofi rundt dette?

- Jeg mener at trenere gjør 90 prosent av jobben før kamp, med å organisere et lag. Når kampen starter, er det vanskelig å kommunisere. Mot slutten av kampen (i går) gikk jeg ut fordi jeg ønsket at vi skulle spille litt mer på resultat. Det kan vi lære i treningskamper. Vi skal ikke være for offensive og holde på ballen. Vi trenger ikke gi bort ballen, sier Lagerbäck.

Norge vant 4-1 mot Australia fredag kveld og fulgte opp med en fin borteseier mot Albania. Norsk presse møtte en tilfreds landslagssjef på flyplassen mandag formiddag.

- Jeg er fornøyd. To seire og to gode prestasjoner. Vi gjorde det meste riktig mot Albania, men vi bør bli mer effektive. Det er god innsats, sier Lagerbäck.

Han fortsetter:

- Det er ekstra «skoj» å vinne på bortebane. Det finnes en mental bit vi må jobbe med. Det er jo samme bane og samme ball for begge lagene på bortebaner, sier landslagssjefen.

Svensken forteller at han er fornøyd med hvordan laget slo tilbake på denne samlinga etter et skuffende 2017.

- Vi har tatt steg hele tiden, og nå føles det som at ting setter seg. Vi er blitt tøffere og er bedre i nærkamper. Det finnes alltid ting som kan bli bedre, men jeg er fornøyd med det vi leverer, sier Lagerbäck.

Landslagssjefen innrømmer også at ledelsen var klar overfor spillerne at de krevde bedre innsats enn det som ble vist i fjor høst.

- Vi var tydeligere og spillerne måtte prestere for å være med. Vi var ikke så direkte i talen, men sånn var budskapet, sier Lagerbäck.

Neste landskamp er privatlandskampen mot Island 2. juni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!