DIREKTE: Torsdag starter det som kan være en billett til EM for Norge, Nations League. Først ut er Kypros. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lagerbäck svarte på kritikken: - Det var umulig

Dagen før Nations League-starten.

Torsdag starter det som gir hele Norge håp om EM-deltakelse for herrelandslaget, Nations League.

Først ut for Norge er Kypros på hjemmebane, en kamp som ikke burde være en umulig oppgave for de norske herrene.

I dag tar landslagssjef Lars Lagerbäck i mot pressen, dagen før laget skal settes på prøve.

Tirsdag kunne Lagerbäck fortelle at de ville prioritere forsvarsspillet mot Kypros, og at det er viktig å få en god start på Nations League.

Fikk kritikk

I går kveld tok kvinnelandslaget seg til VM etter seier mot Nederland, men Lagerbäck har fått kritikk for ikke å ha tatt med seg herrelaget til Intility Arena i Oslo for å se skjebnekampen.

Det fikk han ikke overraskende spørsmål om i dag. Han gratulerte jentene kort med seieren, før han forklarte hvorfor de ikke var på kamp i Oslo.

- Avgjørelsen er min. Vi forbereder et landslag og mente at det ikke var bra å dra dit. Det er ikke noe mangel på respekt mot jentene, sier Lagerbäck.

Han forklarte at etter frokost på morgenen er det kort tid til trening, før det så følger lunsj, et par ledige timer og så middag og lagmøte på kvelden.

- Det var umulig for oss, sier landslagssjefen.

Birger Meling var også med på pressekonferansen. Han fikk spørsmål om han kunne tenkt seg å ha vært på kampen og sett på kvinne.

- Jeg kunne gjerne vært på Intility og sett kamp, men den avgjørelsen ble tatt, vi spillerne kan ikke gjøre noe med det. Vi kan ikke overstyre Lars og gå mot det han vil. Jeg skulle gjerne vært der, men respekterer avgjørelsen, svarte Meling.

Snart spikret elleveren

I kveld forteller landslagssjefen spillerne hvem som starter kampen mot Kypros. Han har sett seg ut hvilke som skal spille, men har ikke bestemt seg.

- Vi har gått gjennom det vi skal egentlig. Lagmøtet i kveld blir mest en påminnelse og sjekk (av formen til spillerne) om de kan starte, at det ikke er noen spørsmålstegn rundt situasjonen deres.

I morgen er det en trening til på dagen, før kamp på kvelden. Der har Lagerbäck planen klar.

- Vi skal ha en gjennomgang av dødballsituasjoner i morgen. De vet hvordan vi skal spille, nå handler det om holdning og gå ut og gi 100 prosent. Jeg forventer at vi skal gjøre en god kamp i morgen, sier landslagssjefen.

- Har spilt jevnt

Han har stor tro på at laget skal kunne slå Kypros, men tar ikke seieren på forskudd.

- De er rangert lavere enn oss, og er definitivt et lag vi burde slå.

Han forteller at han ikke har sett alle kampene Norge og Kypros har spilt de seneste åra, men at han har sett Kypros' kamper fra forrige kvalifisering.

- De spiller veldig jevnt med motstanderen og slipper inn få mål. Det er et teknisk lag, og følger du ikke med kan du skli på noen bananskall, sa Lagerbäck.