Lagerbäck tar null selvkritikk

Vil sitte til 2010, lover ingen fornyelse.

(Dagbladet.no): Den svenske landslagsledelsen med Lars Lagerbäck i spissen fikk voldsom medfart i rikspressen etter det ydmykende tapet for Russland i går kveld.


- Svensk fotball har ingen framtid med Lars Lagerbäck, skrev Expressens kommentator Mats Olsson.

- Sverige var gammelt, stygt, feigt og dårlig, skrev Aftonbladets Simon Bank, i sin kommentar.


I tillegg sier åtte av ti av leserne på Aftonbladets nettutgave nei til at Lagerbäck er rett mann til å lede Sverige videre mot VM i 2010.

Ikke hundre prosent støtte, med andre ord.

Nekter å diskutere egen stilling

Men på pressekonferansen dagen derpå, vil ikke Lars Lagerbäck en gang vurdere muligheten for å trekke seg.

- Vi har kontrakt til 2010. Så for vår del er det ingenting å diskutere, sa Lagerbäck, ifølge Expressen.

KLØDDE SEG I HODET: I gårsdagens avgjørende kamp mot Russland hjalp ingenting av det Lars Lagerbäck fant på. Men han mener likevel han ikke kunne gjort noe annerledes. Foto: AFP/SCANPIX
KLØDDE SEG I HODET: I gårsdagens avgjørende kamp mot Russland hjalp ingenting av det Lars Lagerbäck fant på. Men han mener likevel han ikke kunne gjort noe annerledes. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Vi er ikke mer naive enn at da vi diskuterte situasjonen med forbundet, så gikk vi gjennom hva som kunne skje i EM, at folk kunne bli skuffet og sånn, sa landslagssjefen.

Lagerbäck mener også at han fortsatt har spillernes tillit, til tross for at kvartfinaledrømmen glapp.

I går sa Henke Larsson at han vil være med videre, mens Niclas Alexandersson og Marcus Allbäck i dag la landslagsstøvlene på hylla.

- Kommer du til å diskutere din situasjon med spillerne, spurte en svensk journalist.

- Det tror jeg ikke. Jeg ser ingen tegn på at det skulle være nødvendig. Alle tenker selvfølgelig ikke likt, men noe annet ville vært rart, svarte Lagerbäck.

Lover ikke generasjonsskifte

På pressekonferansen ble Lagerbäck selvfølgelig pepret med spørsmål om det var noe han kunne gjort annerledes, om det er valg han angrer på, eller noe som helst slikt. Egentlig ikke, var svaret fra svenskenes sjef.

- Det høres kanskje arrogant ut, men jeg synes vi har gjort alt vi har kunnet. Vi spilte to veldig gode kamper, og Russland slo jo blant annet England i kvaliken. Russland var bedre enn oss, det er bare å akseptere, sa Lagerbäck.

Lagerbäck tar null selvkritikk

Og mens resten av Sverige, (les: de mest høylydte kommentatorene) roper på et generasjonsskifte i det som har vært EMs eldste landslag, ser heller ikke Lars Lagerbäck i den saken noen grunn til å være enig i kritikken.

- Det finnes ingen åpenbare forsterkninger til denne troppen. Jeg ser kanskje et par, eller en håndfull, sa svensken.

HAR HAN TILLIT? Flere svenske aviskommentatorer tror det blir avgjørende for Lars Lagerbäcks landslagsframtid at han har full støtte hos Zlatan og de andre spillerne.