DIREKTE: Lars Lagerbäck møter pressen i forbindelse med uttak av A-landslagets tropp når Norge møter Kypros 6. september og Bulgaria 9. september. Video. NTB Scanpix Vis mer

Norges landslagsuttak til Nations League

Lagerbäck tok ut Ødegaard - ikke Braut Håland

Til tross for begrenset med kamptrening er Martin Ødegaard en av Lars Lagerbäcks utvalgte til Nations League-kampene mot Kypros og Bulgaria. Det er ikke stjerneskuddet Erling Braut Håland, som i stedet debuterer på U21.

  • Se dagens pressekonferanse i videovinduet øverst.

Lars Lagerbäck presenterte i dag den norske landslagstroppen som omsider skal spille viktige landskamper igjen i Nations League. 6. september kommer Kypros til Ullevaal, mens Bulgaria venter på fremmed gress 9. september.

Det var blant annet knyttet stor spenning til om Lagerbäck for første gang ville ta ut Moldes 18 år gamle spisstalent Erling Braut Håland, som har vært i forrykende form de siste månedene og tiltrukket seg interesse fra gigantklubber som Juventus og Manchester United, før han valgte å signere for Red Bull Salzburg.

Håland står med eventyrlige sju scoringer og tre assist på sine fire siste kamper fra start i Eliteserien - i tillegg til storspill og fire målpoeng på fire kamper i Europa League-kvalifiseringen.

Samtidig har Lagerbäck vært svært fornøyd med spissene Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen, Ola Kamara og Tarik Elyounoussi den siste tiden.

Plutselig har det norske A-landslaget et luksusproblemet i valget av toppspisser i Lagerbäcks 4-4-2-system. Derfor er ikke Kamara og Braut Håland med i den norske 23-mannstroppen.

18-åringen er i stedet tatt ut på U21-landslaget for første gang. Det samme er toppscorer og målpoengkonge i den nederlanske toppdivisjonen, Morten Thorsby.

Her er den norske A-landslagstroppen:

Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Sten Grytebust - Odense
Ørjan Nyland - Aston Villa
Kristoffer Ajer - Celtic
Omar Elabdellaoui - Olympiacos
Martin Linnes - Galatasaray
Birger Meling - Rosenborg
Håvard Nordtveit - Hoffenheim
Tore Reginiussen - Rosenborg
Sigurd Rosted - Gent
Jonas Svensson - AZ Alkmaar
Sander Berge - Genk
Mohamed Elyounoussi - Southampton
Iver Fossum - Hannover
Markus Henriksen - Hull
Stefan Johansen - Fulham
Fredrik Midtsjø - AZ Alkmaar
Ole Kristian Selnæs - St. Etienne
Martin Ødegaard - Vitesse
Tarik Elyounoussi - AIK
Bjørn Maars Johnsen - AZ Alkmaar
Joshua King - Bournemouth
Alexander Sørloth - Crystal Palace

Lagerbäck påpekte på dagens pressekonferanse at han har en stamme på rundt 30 spillere som han ser på som aktuelle. 23 av dem ble tatt ut i dag. De øvrige ligger i vannskorpa.

Thorsby og Håland på U21

Det norske U21-landslaget skal også ut i viktige kamper og møter Aserbajdsjan borte i EM-kvalifiseringen 11. september.

Der er Braut Håland en del av troppen, etter storspill for G19-landslaget i vår og i sommer. Det samme gjelder en annen 2000-modell, nemlig Hugo Vetlesen. Begge er 18 år. Også Tobias Børkeeiet, Nico Mickelson og Leo Østigård er flyttet opp fra G19 til U21.

Ajax-talentet Dennis Johnsen er også blant Leif Gunnar Smeruds utvalgte.

Her er den norske U21-landslagstroppen:

Sondre Rossbach, Per Kristian Bråtveit, Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Vebjørn Hoff, Hugo Vetlesen, Morten Thorsby, Birk Risa, Henrik Bjørdal, Tobias Heintz, Aslak Fonn Witry, Leo Østigård, Nico Mickelson, Tobias Børkeeiet, Dennis Johnsen, Runar Espejord, Vajebah Sakor, Erling Braut Haaland.