Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Lagerbäck-uttalelse skaper overskrifter i Albania

Sa at «treneren kanskje trengte å kjøle seg ned» da han sto ute i regnværet i 90 minutter.

BEGYNNER Å VINNE MED NORGE: Lars Lagerbäck og Norge slo Albania 1-0 i privatlandskamp i Elbasan. FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX
BEGYNNER Å VINNE MED NORGE: Lars Lagerbäck og Norge slo Albania 1-0 i privatlandskamp i Elbasan. FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Norge var best både i spill og mål da Albania ble slått 1-0 i privatlandskampen mandag. Nå skaper en uttalelse fra trener Lars Lagerbäck (69) etter kampen overskrifter i Albania.

Uttalelsen kom under et treff med norske medier på flyplassen i Tirana tirsdag. Der lurte Dagbladet på hva han syntes om Albanias trener - Christian Panucci (44) - som trosset voldsomt regnvær og sto på sidelinja under hele kampen.

STANDHAFTIG: Albanias trener - Christian Panucci - sto på sidelinja i 90 minutter under kampen mot Norge, også da flere tilskuere søkte tilflukt fra regnværet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
STANDHAFTIG: Albanias trener - Christian Panucci - sto på sidelinja i 90 minutter under kampen mot Norge, også da flere tilskuere søkte tilflukt fra regnværet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Jeg vet ikke hvorfor Panucci sto der, svarte Lagerbäck.

- Kanskje han trengte å kjøle seg ned, ettersom de ikke spilte så bra. Mange trenere liker å stå der ute, jeg aner ikke hvorfor.

Avisa Panorama Sport vier uttalelsen stor spalteplass i papiravisa i dag. Det samme gjør flere nettaviser.

Overlegenhet

- Norges trener, Lars Lagerbäck, viste sin overlegenhet rett foran ansiktet på unge Panucci. 69-åringen så hele kampen fra benken, i motsetning til Panucci, som sto gjennom hele kampen, skriver Panorama Sport.

I OVERSKRIFTENE: Panorama Sport siterer Lagerbäck på uttalelsene hans om det faktum at Christian Panucci sto under hele kampen mot Norge.
I OVERSKRIFTENE: Panorama Sport siterer Lagerbäck på uttalelsene hans om det faktum at Christian Panucci sto under hele kampen mot Norge. Vis mer

- Veteranen Lagerbäck gir Panucci en lekse: «Jeg vet ikke hvorfor han sto i regnet», skriver nettavisa balkanweb.com.

Albania har svingt i prestasjonene under italieneren Panuccis ledelse. Han ble ansatt i juli i fjor og har ledet Albania i seks kamper. Foreløpig kan han skilte med to seirer: 2-0 mot Liechtenstein hjemme og 3-2 mot Tyrkia borte.

Etter tapet for Norge ble han kritisert for å bruke spillere som ikke har spilletid i klubbene sine.

- Vi hadde ingen nytte av denne kampen. Det er en av de svakeste prestasjonene til landslaget, tordnet tidligere Albania-trener, Astrit Hafizi.

Hærfører

At Panucci valgte å stå oppreist som en hærfører i regnbygene som raste over Elbasan Arena, er ikke noe han utelukkende får kredit for i albanske aviser. Panorama Sport siterer Lagerbäcks uttalelse på Dagbladets spørsmål:

- Jeg mener at trenere gjør 90 prosent av jobben før kamp, med å organisere et lag. Når kampen starter, er det vanskelig å kommunisere.

Nettavisa newsport.al skriver at påpekningen overfor Panucci kommer «uventet».

Panorama Sport mener det å stå på sidelinja gjennom hele kampen er en trend «som ikke minst personifiseres gjennom Milan-trener Gennaro Gattuso».

Klar Drillo

Hos Norge kunne Lagerbäcks forgjenger - Per-Mathias Høgmo - veksle mellom å stå og sitte. Høgmos forgjenger derimot - Egil Drillo Olsen - hadde en filosofi helt på linje med Lagerbäck.

I mai 2013 lurte VG på hvorfor han selv var lite aktiv under kampene, mens assistenttrener Ola By Rise styrte det hele:

- Jeg skjønner ikke spørsmålet. Du mener at jeg ikke står på linja og veiver med armene? Er det det du tenker på?

Drillo fortsatte:

- Så vidt jeg vet har jeg sittet på den benken i 13 år - uten å ha gått ut på sidelinja for å veive med armene. Coaching underveis har jeg ikke noe tro på i fotball. Undersøkelser som er gjort viser at den eneste effekten du kan måle av den type coaching er blodtrykket til treneren.

Drillo var for øvrig ekspertkommentator for TV 2 under kampen mellom Albania og Norge. På sosiale medier er det flere som hyller den snart 76-årige ekstreneren for sitt engasjement underveis.

TILHENGER AV Å SITTE: Ola By Rise ga instrukser da Norge møtte Albania på Ullevaal i 2013. På benken i bakgrunnen (under pledd): Egil Drillo Olsen. FOTO: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
TILHENGER AV Å SITTE: Ola By Rise ga instrukser da Norge møtte Albania på Ullevaal i 2013. På benken i bakgrunnen (under pledd): Egil Drillo Olsen. FOTO: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling