Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Privatlandskamp, Norge-Sverige

Lagerbäck varsler endringer mot Sverige

- Det kommer til å bli en del bytter.

FLERE BYTTER: Det blir flere bytter fra Tsjekkia-kampen på Norges lag når Sverige er motstander i morgen. Foto: Bjørn Langsem
FLERE BYTTER: Det blir flere bytter fra Tsjekkia-kampen på Norges lag når Sverige er motstander i morgen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld ble det 1-1 i kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. I morgen venter Lagerbäcks hjemland, Sverige, i privatlandskamp på Ullevaal Stadion.

- Det pleier å være litt annerledes å møte Sverige. Men når det er kamp er man bare fokusert på sitt eget lag, sa Lagerbäck innledningsvis på dagens pressekonferanse.

Bra test

Også Sverige hadde en god opplevelse i sin forrige kamp. Svenskene slo EM-finalist Frankrike 2-1 hjemme på Friends Arena, etter at Ola Toivionen ble matchvinner på overtid med en scoring fra midtbanen.

Sverige har klart seg meget bra etter at Zlatan Ibrahimovic ga seg på landslaget, og leder VM-kvalifiseringsgruppe A med 13 poeng etter seks kamper.

Om det svenske landslaget sa Lagerbäck følgende:

- Det har kommet frem en gruppe med veldig bra spillere. Sverige har en sterk tropp som bare har blitt bedre og bedre. De gjorde en kjempekamp mot Frankrike. Jeg hadde litt SMS-kontakt med trener Janne Andersson etter kampen. Så lenge de ikke møter Norge er det gøy når Sverige gjør det bra. Det kommer til å bli en bra test i morgen.

Lagerbäck fikk også spørsmål om hvorfor Sverige er bedre enn Norge i fotball.

- Det handler om talentutvikling. I tillegg spiller de svenske spillerne på et høyere nivå.

TV 2 spurte om hvilken svensk spiller han helst ville ha på sitt landslag. Det ønsket ikke Lagerbäck å svare på.

Han fikk også en del spørsmål om den Manchester United-klare svensken Victor Lindelöf og summen han ble solgt for.

- Han er en bra spiller, men det er en syk sum, sa Lagerbäck.

Endringer

Landskampen mot Tsjekkia var en opptur for det norske landslaget, selv om VM-toget har gått. Spesielt andre omgang var oppløftende. I morgen blir det flere nye ansikter som ikke spilte mot Tsjekkia.

FRA START I MORGEN? Mats Møller Dæhli hadde et godt innhopp mot Tsjekkia, og fikk skryt på dagens pressekonferanse. I morgen kan han få sjansen fra start mot Sverige. Foto: Bjørn Langsem
FRA START I MORGEN? Mats Møller Dæhli hadde et godt innhopp mot Tsjekkia, og fikk skryt på dagens pressekonferanse. I morgen kan han få sjansen fra start mot Sverige. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det blir viktig å teste litt flere spillere i morgen. Det kommer til å bli en del bytter.

På spørsmål om Mats Møller Dæhlis rolle fremover svarte han dette:

- En ung spiller som bare må fortsette å utvikle seg. Han har egenskapene, og kan bli en veldig bra spiller. Dæhli er veldig interessant for det norske landslaget fremover.

Hele Norges coronakart