Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ö-laget er åttende best i verden

Norsk fiasko på mixed-stafett.

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet.no): Ikke bare stilte Norge med et reservespekket lag, jentene hadde heller ikke dagen i sporet.

Etter løpet til Anne Ingstadbjørg og Julie Bonnevie-Svendsen på de to første etappene var Norge håpløst distansert, nesten tre minutter etter gullvinner Tyskland.

Da hjalp det lite at Norge holdt avstanden inn på de to siste etappene, ved Alexander Os og Rune Brattsveen. Det ble bare en åttendeplass for Norge på VM-distansen.

Og slik fikk svenske Björn Ferry rett, det var et Ö-lag Norge sendte ut på mixed-stafetten - for å spare de store skiskytterstjernene framover i VM.

Det hjalp heller ikke laget at Ferrys utspill skapte ekstra motivasjon.

Slik Os sier det til NRK etter målgang:

- Vi er avhengig av at alle har en god dag for at vi skal være med der oppe, sier Os.

Ferry så at Sveriges Johan Bergman tapte bronseduellen mot Russland, etter at han selv hadde gått en gnistrende tredjeetappe.

image: Ö-laget er åttende best i verden

- Surt når vi var så nære, det kunne like gjerne blitt andreplass, sier Ferry.

Sverige får ikke all verden av sympati fra naboene i ettermidddag.

- De hadde vel et bedre lag enn oss, sier Brattsveen til NRK.

Sølvet gikk til Hviterussland, som gikk i mål nesten et minutt bak de suverene tyskerne.

BLE LATTERLIGGJORT: I dag skulle det norske mixed-laget vise at de også kan skyte og skøyte. Det gikk ikke som de håpet. Foto: Scanpix
BLE LATTERLIGGJORT: I dag skulle det norske mixed-laget vise at de også kan skyte og skøyte. Det gikk ikke som de håpet. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media