Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laget er det eldste av sitt slag i Norge

Klatrer raskt i Klubben i mitt hjerte.

KONTAKTSPORT: - Amerikansk fotball er et dypt spill, med mye action, men også mye taktisk spill, sier Simen Kristensen i Vålerenga Trolls. Foto: Vålerenga Trolls.
KONTAKTSPORT: - Amerikansk fotball er et dypt spill, med mye action, men også mye taktisk spill, sier Simen Kristensen i Vålerenga Trolls. Foto: Vålerenga Trolls. Vis mer

(Dagbladet): Vålerenga Trolls (tidligere Oslo Trolls) er Vålerengas lag i amerikansk fotball.
Nå klatrer de oppover på listen i Klubben i mitt hjerte. (I avstemningen heter de Vålerenga amerikansk fotball).

- Vi får vel litt ekstra fordi vi er en del av Vålerenga-kulturen, sier Simen Kristensen i i Vålerenga Trolls.

Vant NM Klubben har flere aldersbestemte lag, i tillegg til et seniorlag. I slutten av oktober vant klubbens U19-lag NM. Seniorlaget spilte i 2. divisjon forrige sesong, men vant alle sine kamper, og er nå klare for det øverste nivået.

- Vi er Norges eldste amerikansk fotballag, og har 30 års jubileum i år, sier Kristensen.

TAKTIKK: Det er mye taktikk i det offensive spiller i amerikansk fotball. Foto: Vålerenga Trolls
TAKTIKK: Det er mye taktikk i det offensive spiller i amerikansk fotball. Foto: Vålerenga Trolls Vis mer

- Sportslig sett har vi hatt et veldig bra år.

Klubben holder til på Jordal, hvor de har et nytt og bra anlegg.

- Amerikansk fotball er en idrett i vekst, og vi vokser veldig fort. Men vi er fortsatt en veldig liten idrett i Norge. Samtidig ser vi at flere ser til USA og blir opptatt av NFL, og det gir oss mer oppmerksomhet. Flere får mer peiling på hva det er vi driver med, men selv om vi er en publikumsvennlig idrett, så venter vi fortsatt på det store gjennombruddet når det er snakk om oppmerksomhet og publikum på kamper.

Ser til USA Mange drømmer om og en dag kunne spille i NFL, men selv om det er en lang vei dit har flere fra Vålerenga Trolls dratt til USA for å spille Collegefotball.

ACTION: Det er mye fart og nærkontakt i amerikansk fotball. Foto: Vålerenga Trolls
ACTION: Det er mye fart og nærkontakt i amerikansk fotball. Foto: Vålerenga Trolls Vis mer

- Vi er veldig opptatt av utvikling i klubben, og flere av de som starter i tidlig alder kan også gjøre det bra i USA, selv om det selvfølgelig er flere ulike nivåer også der. De beste Collegefotballagene ligger på et veldig høyt nivå, sier Kristensen.

Et amerikansk fotballag har ofte en stall på mellom 30-35 spillere, og det krever mye utstyr.

- Det er ressurskrevende. Man trenger mye folk og utstyr, og det krever derfor mye å skulle starte opp et amerikansk fotballag. Men fordelen er at hvert lag består av mange spillere, så flere kan finne en rolle som passer dem. Samtidig er det ikke sånn at hvem som helst kan vandre rett inn på laget, selv om vi selvfølgelig er interessert i å rekruttere flere til sporten vår.

Det er i hovedsak gutter som spiller amerikansk fotball, men det jobbes også med å få jenter inn i sporten.

LAGIDRETT: Hvert lag har 30-35 spillere i sin stall, og som annen lagidrett er samarbeidet på banen meget viktig. Foto: Vålerenga Trolls
LAGIDRETT: Hvert lag har 30-35 spillere i sin stall, og som annen lagidrett er samarbeidet på banen meget viktig. Foto: Vålerenga Trolls Vis mer