Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Laget fremsto som livredde og uten personlighet

Men Lippi tar skylden. Italia ute av VM som tabelljumbo.

DEPPER: Daniele de Rossi og Fabio Cannavaro depper etter at dommeren har blåst av kampen. Italia er ute av VM. Foto: AFP PHOTO / GIANLUIGI GUERCIA
DEPPER: Daniele de Rossi og Fabio Cannavaro depper etter at dommeren har blåst av kampen. Italia er ute av VM. Foto: AFP PHOTO / GIANLUIGI GUERCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Slovakia - Italia 3-2

(Dagbladet): Marcello Lippi tok all skyld etter at Italia reiser hjem i skam som tabelljumbo i det som på forhånd var tippet som en enkel gruppe.

• Steinar Nilsen: - Eneste trøst er at Frankrike var verre

 - Jeg tar ansvaret. Når et lag fremstår som det her: livredde i hjerte og ben, ingen personlighet, betyr det at treneren ikke forberedte dem godt nok. Jeg beklager til Italia, til styreformannen i fotballforbundet, til alle sa Lippi etter kampen ifølge Football Italia.

MOM: Robert Vittek scoret to mål for Slovakia, og ble velfortjent kåret til man of the match etter kampen. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
MOM: Robert Vittek scoret to mål for Slovakia, og ble velfortjent kåret til man of the match etter kampen. Foto: EPA/SRDJAN SUKI Vis mer

Lippi mener det var noe psykologisk som var italias største problem, og at han ikke hadde forberedt dem godt nok.

- Det er takiskte og fysiske forklaringer også, men jeg tror - fremfor alt - det har med noe psykologisk å gjøre. Jeg trodde dette laget kunne oppnå noe, men jeg forberedte dem ikke godt nok. Jeg forventet noe helt annet enn det jeg så i den første omgangen, sier Lippi.

- Det er veldig skuffende å avslutte mitt andre mesterskap på Italia-benken slik som dette. Jeg forventet det ikke overhodet. Jeg trodde ikke jeg kom til å vinne VM for andre gang, men å ryke ut i gruppespillet? Det forventet jeg ikke.

- De forandret seg litt det siste kvarteret, men jeg hadde ikke forberedt dem godt nok. De spilte 75 minutter uten å markere seg. Det var, i mitt syn, et psykologisk problem. Det er mitt ansvar.

UTE: Fabio Cannavaro trøster Fabio Quagleriella i det han går av banen i sin siste VM kamp. Foto: SCANPIX
UTE: Fabio Cannavaro trøster Fabio Quagleriella i det han går av banen i sin siste VM kamp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Når et lag spiller som vi gjorde i dag er det bare én person som skal ta skylden og det er han som satt de sammen.

- Dette var ikke som de to forrige kampene. Dette var en vinn eller forsvinn-kamp. Laget vokste ikke på utfordringen, og vi angrep ikke før det var spilt 75 minutter.

De slovakiske spillerne var som seg hør og bør ekstatiske etter den utrolige seieren.

- For oss er dette en stor suksess. Vi har satt en ny milepæl i slovakisk fotball. Vi drømte ikke om noe som dette, sa tomålsscorer og man of the match, Róbert Vittek.

VILL JUBEL: Marek Hamsik tjener sine penger i Italia og Napoli, men sparte ikke på jubelen etter at det var klart at Slovakia går videre på bekostning av Italia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
VILL JUBEL: Marek Hamsik tjener sine penger i Italia og Napoli, men sparte ikke på jubelen etter at det var klart at Slovakia går videre på bekostning av Italia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

- Vi dominerte kampen, og det hadde vi ikke forventet at vi skulle gjøre. Vi spilte med hjertet utenpå skjorta, og det avgjorde kampen, mener Vittek.

Di Natale sløste Antonio Di Natale misbrukte sine muligheter. Noen så store det nesten er utrolig at toppscoreren i Serie A ikke satt dem.

Og Vincenzo Iaquinta brant sine. Og Fabio Quaglierella fikk et mål annulert.

Slovakia derimot, tok vare på sine.

Det første målet kom halveis i førsteomgang.

VIDERE TIL SLUTTSPILLER: Slovakia-spillerne jubler etter å ha scoret 3-1 målet. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
VIDERE TIL SLUTTSPILLER: Slovakia-spillerne jubler etter å ha scoret 3-1 målet. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

Marek Hamsik stjal en svak pasning fra Daniele De Rossi, spilte fri Robert Vittek som limte den nede i hjørnet bak en sjanseløs Marchetti.

Kalddusj
Kvarteret ut i andre omgang. Italia kastet seg frem i angrep. Slovakia kontret. Fikk en corner. Georgio Chiellini hang ikke med i svingene og oppdaget for sent at Vittek løp mot første stolpe.

Chiellini kastet seg frem i et desperat forsøk på å nå ballen, men Vittek hadde få problemer med å sende Slovakia opp i 2-0 ledelse.

Italia kastet alle mann i angrep, og fikk sin utlikning ved Antonio Di Natale etter herlig kontringsfotball. Iaquinta avsluttet først, men Mucha slo den rett i bena på Di Natale.

2-1.

REDDET PÅ STREK: Martin Skrtl reddet et forsøk fra Di Natale på streken. Foto: REUTERS/Christian Charisius
REDDET PÅ STREK: Martin Skrtl reddet et forsøk fra Di Natale på streken. Foto: REUTERS/Christian Charisius Vis mer

«Azzuri» hadde også et forsøk reddet på streken av Martin Skrtl. De italienske spillerne ropte mot Howard Webb at ballen var over linja, men ut fra reprisene så det ut som den engelske dommertrioen tok rett avgjørelse.

 Like etterpå trodde Italia at utlikningsmålet var scoret. Men Fabio Quagleriella ble hårfint avblåst for offside.

Sløvt italiensk forsvar Minuttet etterpå fikk «Azzuri» en bøtte kaldt isvann over hodet.

Kopunek hadde bare vært på banen i noen minutter, men kom på et dypt løp på et innkast.

Igjen var Italias vanligvis solide forsvar ikke med på notene.  Kopunek, alene med Marchetti, lobbet glimrende over keeperen.

Italy's coach Marcello Lippi reacts during the 2010 World Cup Group F soccer match against Slovakia at Ellis Park stadium in Johannesburg June 24, 2010.   REUTERS/Christian Charisius (SOUTH AFRICA  - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Italy's coach Marcello Lippi reacts during the 2010 World Cup Group F soccer match against Slovakia at Ellis Park stadium in Johannesburg June 24, 2010. REUTERS/Christian Charisius (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) Vis mer

3-1.

Men dramaet var langt fra over.

Enorm Pepe-miss Fabio Quagleriella fikk ballen på 25 meter. Orienterte seg. Ladet den berømte kanonen og chippet ballen nydelig i det lengste hjørnet.

Italia kastet alle mann i angrep, og de fikk den store muligheten de trengte sekunder før overtiden var omme.

Simon Pepe sto helt umarkert på bakerste stolpe. De italienske spillerne begynte å juble på benken når de så at stussen fra Cannavaro landet hos Udinese-vingen.

DRUKNET DE BLÅ: Det var tittelen på Carriero Dello Sports hjemmeside like etter tapet.Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
DRUKNET DE BLÅ: Det var tittelen på Carriero Dello Sports hjemmeside like etter tapet.Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Men da det gjaldt som mest skled ballen av foten til Pepe.

Like etterpå blåste Howard Webb i fløyta.

De italienske spillerne gikk gråtende av banen.

Fire år etter at de gikk seirende ut av VM i Tyskland, reiser de nå hjem som tabelljumbo med lag som New Zealand over seg på tabellen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!