Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laget nazi-dukke ved navn «Bastian». Nå raser United-stjerna og varsler søksmål

Leketøy-selskapet mener likheten er tilfeldig.

RASENDE: Kinesiske DiD Corp som har laget ei dukke som er mistenkelig lik den tyske landslagskapteinen og Manchester United-stjerna Bastian Schweinsteiger. Verre er det at dukka er kledd opp i nazi-uniform. Og i tillegg har de like gjerne kalt den «Bastian». Foto: Reuters/skjermdump
RASENDE: Kinesiske DiD Corp som har laget ei dukke som er mistenkelig lik den tyske landslagskapteinen og Manchester United-stjerna Bastian Schweinsteiger. Verre er det at dukka er kledd opp i nazi-uniform. Og i tillegg har de like gjerne kalt den «Bastian». Foto: Reuters/skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kinesiske DiD Corp har laget ei dukke som er mistenkelig lik den tyske landslagskapteinen og Manchester United-stjerna Bastian Schweinsteiger. Verre er det at dukka er kledd opp i nazi-uniform. Og i tillegg har de like gjerne kalt den «Bastian».

Det er tyske Bild som slår saken stort opp i dag. Men overfor dem bedyrer leketøysselskapet at de ikke har tatt inspirasjon fra noen fotballspiller, og at likheten er tilfeldig.

- Dukka er basert på det typiske tyske utseendet. Vi mener at alle tyskere ser slik ut. Og Bastian er et veldig vanlig navn i Tyskland, sier de til avisa.

Nå varsler Schweinsteiger rettslige skritt.

- Dette er et klart brudd på hans rettigheter. At de har portrettert ham slik, med bruk av en uniform med hakekors, er helt klart både fornærmende og ærekrenkende, sier hans medieadvokat, Ulrich Amelung til Bild.

Ifølge The Guardian har lignende saker endt med så mye som sekssifrede beløp betalt i erstatning.

Dukka selges for drøyt 800 kroner. Firmaet som har laget dukka lager også James Bond- og første verdenskrig-leker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!