Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laget som forsvant

De fleste Tippeliga-spillere som drar til utlandet, havner i klubber langt under Champions League-standard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor er det blitt av alle gutta?

Spørsmålet er stilt av flere enn Lars Saabye Christensen.

Vi har sporet opp noen av de glemte Tippeliga-gutta, nå i nye klubber over hele verden.

Westerlo og Roda

Emille Baron hadde ei turbulent tid i Lillestrøm.

I fjor forsvant han fra Åråsen. Barons nye klubb er Kaizer Chiefs i Sør-Afrika, men i hjemlandet har han hatt enda større vanskeligheter med å få tillit.

I backkjeden finnes en fin blanding av nye og gamle proffer.

Langkasteren Alexander Aas fikk nesten 150 kamper for Odd før han dro til Danmark og Odense. Jon Olav Hjelde forlot Rosenborg kort tid etter at han hadde vunnet Nils Arne Eggens tillit, og siden har han vært i Nottingham.

Knut Henry Haraldsen var høyreist stopper i Start, Vålerenga og Bryne, men stagnerte. Spiller nå i Westerlo. Pa-Modou Kah ville bort fra Vålerenga - og havnet i AIK. Gikk i fjor til Roda, etter at AIK rykket ned fra Allsvenskan.

Kaptein Daniel

Midtbanen består av tre mann som alle var profiler i Tippeligaen for halvannet år siden, pluss én som ikke har spilt i Norge siden 1990-tallet.

Tidligere Molde-kaptein Daniel Berg Hestad har etablert seg som en nøkkelspiller i Heerenveen, og får kapteinsbindet.

Jonny Hanssen og Christer George har begge fått starte de kampene AGF Århus har spilt siden nyttår. Der er de for øvrig lagkamerater med et par andre Tippeliga-kjenninger: Tobias Grahn og Helgi Sigurdsson.

Den siste midtbanespilleren er lagets farsfigur: Jan Ove Pedersen.

Som spissduo finner vi to mann som begge har høy status i sine klubber: Erik Nevland er toppscorer for nederlandske Groningen, mens Petter Furuseth Olsen avgjorde seriepremieren til Hammarbys fordel.

Stallfyll

Bred stall er viktig. Derfor har vi også plass til folk utenfor førsteelleveren.

Gudbrand Ensrud er med - han sørger til daglig for at norskekroken i Bregenz-garderoben består av to mann. Yngvar Håkonsen er back i Gent, mens André Hanssen stiller bak Berg Hestad i køen av midtbanespillere i Heerenveen.

I Danmark og Sverige finner vi opptil flere norske som holder Tippeliga-nivå. Jan Tore Ophaug forlot Brann etter forrige sesong, spiller nå med Aas i Odense.

Rune Hagens kontrakt med Strømsgodset ble revet i stykker etter fjorårssesongen. Panzers tvilling dribler nå for at Herfølge ikke skal rykke ned fra den danske toppdivisjonen.

Fra Sverige kaller vi inn den rastløse Landskrona-spissen André Schei Lindbæk, Sundsvall-duoen Øyvind Svenning og Tommy Bergersen er også med i troppen - det samme er Häckens Eirik Dybendahl.

TURBULENT TID: Emille Baron ville vekk fra Lillestrøm, men har ikke hatt noe videre suksess i Kaizers Chiefs i Sør-Afrika.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!