Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laget som vinner VM får 167 millioner

Premiepotten totalt: 2,34 milliarder.

STORE SUMMER I POTTEN:Premiepotten øker med 61 prosent i neste sommers VM i Sør-Afrika, sammenlignet med VM i Tyskland i 2006.  Foto: AP Photo/Michael Sohn
STORE SUMMER I POTTEN:Premiepotten øker med 61 prosent i neste sommers VM i Sør-Afrika, sammenlignet med VM i Tyskland i 2006. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer

|||

Vinnerne av neste års fotball-VM i Sør-Afrika får 167 millioner kroner i belønning.

På styremøtet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) torsdag ble det bestemt at VM-vinnerne mottar 167 millioner kroner (30 millioner dollar) i prispenger. Det tapende laget i finalen får 134 millioner kroner.

Den totale premiepotten er på 2,34 milliarder kroner og skal fordeles på de 32 lagene i VM. Det er en økning på 61 prosent sammenlignet med VM i Tyskland i 2006.

Klubber som har spillere med i VM, får også utbetalt til sammen 223 millioner kroner i kompensasjon. Hver klubb får 9000 kroner per spiller per dag.

- Pengene skal betales fra 15 dager før turneringen starter og til dagen etter at spillerens deltakelse i VM er over, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke.

Betalingen til klubbene går via de nasjonale forbundene.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media