STOR INTERESSE: Kristoffer Halvorsen depper etter en skuffende 4. etappe i Tour of Norway, men kan likevel glede seg over stor interesse fra World Tour-lagene. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STOR INTERESSE: Kristoffer Halvorsen depper etter en skuffende 4. etappe i Tour of Norway, men kan likevel glede seg over stor interesse fra World Tour-lagene. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

TOUR OF NORWAY:

- Laget som viser størst interesse for Doffen

Nederlendere følger Halvorsen tett på norsk jord.

SARPSBORG (procycling.no): For to dager siden holdt LottoNL-Jumbo avslutningen av Tour of Norway-etappen i Brumunddal i et jerngrep.

Dylan Groenewegen vant med god margin, men det var først på siste meterne han kunne strekke armene i været. Årsaken til det var en illsint veps fra Sørlandet, bedre kjent som Kristoffer Halvorsen – som leverte både manøvrering og avslutning av høy klasse.

– Jeg var overrasket, sier teamsjef Nico Verhoeven til procyling.no og begrunner:

– Jeg visste at han var syk under vårklassikerne og at han ikke hadde trent på en god stund. Med kun to-tre ukers trening har han brukt kort tid på å komme seg opp på nivået han presterte på der, påpeker han.

Laget som viser størst interesse

Det nederlandske WorldTour-mannskapet er på plass i Norge for å finpusse på samarbeidet mellom Groenewegen og opptrekkstoget hans foran Tour de France.

Samtidig er interessen deres for Halvorsen velkjent. Alt før han ble verdensmester i Doha, forhørte de som om muligheten til å signere både ham og Amund Grøndahl Jansen i en slags pakkeløsning.

På norsk jord har dialogen fortsatt mellom partene, uten at en kontrakt for 2017-sesongen engang er på skissestadiet.

– Jeg snakker med Verhoeven hver dag. Det er laget som per i dag viser absolutt størst interesse for Doffen. Interessen er veldig genuin. Resultatene kan alle lese, men de spør om mye mer – hvordan det går med ham. De var klar over at han har vært litt ute. Det er en fin test for Doffen og – han kan se hvilke lag som viser interesse uansett hva slags form han er i. Vi snakker fortsatt om å utvikle et ungt talent. Foreløpig har de gjort en bra jobb, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

INTERESSERT: LottoNL-Jumbos teamsjef Nico Verhoeven følger supertalentet Kristoffer Halvorsen tett. FOTO: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
INTERESSERT: LottoNL-Jumbos teamsjef Nico Verhoeven følger supertalentet Kristoffer Halvorsen tett. FOTO: Jarle Fredagsvik (procycling.no) Vis mer

LottoNL-Jumbo-sjefen presiserer at de ikke har dårlig tid.

– Vi er i dialog med teamsjefen hans i Joker (Van Oudenhove, vår anm.). Men vi ønsker ikke å legge noe press på Kristoffer. Dette valget er han nødt til å ta selv, og så håper vi han blir fornøyd med valget som blir tatt.

Vil gjerne ha Halvorsen på laget

Med regnbuetrøya på brystet i U23-konkurranser er det også større fisker med i racet.

Storlagene BMC Racing, Team Sky og Quick Step-Floors følger utviklingen tett. Også Team Sunweb vil gjerne ha underskriften til 21-åringen.

Et par av momentene som kan vippe avgjørelsen i favør av LottoNL-Jumbo er blant annet måten laget jobber med å videreutvikle unge ryttere på.

Et bevis er nevnte Groenewegen:

– Interessen til LottoNL-Jumbo for Halvorsen er velkjent, er det en rytter du ønsker å sykle på lag med neste år?

– Ja, jeg hørte at vi var interessert i ham. Kristoffer er en god rytter. Vi har en annen nordmann på laget (Amund Grøndahl Jansen, vår anm.) og han har fortalt meg litt om han. Han har alt blitt U23-verdensmester og virker å være en god spurter. Hvis han kommer hit, vil det være bra for laget, sier Groenewegen til procycling.no.

– Det blir mer konkurranse for deg, da?

– Pfft! (blåser med munnen) Jeg bryr meg ikke så mye om det. Det er bra for laget å ha to gode spurtere, lyder svaret.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KAN BLI LAGKAMERATER: Dylan Groenewegen og Kristoffer Halvorsen her i duell under den første etappen av Tour of Norway. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KAN BLI LAGKAMERATER: Dylan Groenewegen og Kristoffer Halvorsen her i duell under den første etappen av Tour of Norway. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Rekkekamerat fra U23-landslaget

Som Groenewegen nevner kan Amund Grøndahl Jansen være faktor nummer to. De to samarbeidet godt på det norske U23-landslaget under sesongen som kulminerte med gullmedaljen i Doha.

– Hva forteller du Kristoffer om laget du sykler for?

– Jeg har bare gode ting å si om laget mitt. For min egen del synes jeg det hadde vært gøy med en ny nordmann på laget. Jeg hadde gjerne sett at han kom hit, sier Grøndahl Jansen.

– Hva vil det i så fall gjøre med dine sjanser i laget?

– Han er en renere spurter enn jeg er. Jeg mister nok muligheten på rene spurtetapper de gangene Dylan ikke er med. I en høyhastighetsspurt som i Brumunddal hadde jeg ikke slått Doffen likevel, så om han hadde kjørt på et annet lag hadde han vunnet. Da vinner jeg uansett ikke. Når det passer meg som best, og jeg er i form – kan det av og til være for hardt for Doffen. Derfor kan våre ambisjoner og egenskaper harmonere fint.

Var tvilsom til Tour of Norway

Det er ikke mer enn en drøy uke siden det var tvil om Halvorsen i det hele tatt var fysisk kapabel til å sykle Tour of Norway.

Bortsett fra seieren i 1.1-rittet Handzame Classic, har sesongen så langt blitt holdt i jerngrep av sykdom og skader.

Om det har gitt noen profflag kalde føtter, gjelder det i hvert fall ikke LottoNL-Jumbo.

– Hvorfor bør han velge dere, Verhoeven?

– Fordi vi har et lag med en veldig god spurter allerede. Vi vet hvordan vi skal jobbe med dem. Vi vet hvordan vi skal jobbe med unge ryttere. Vi har Amund på laget allerede. Han kan fortelle hvordan vi jobber med ham og hvordan han jobber med laget. Jeg tror vi er en bra løsning for ham, men det finnes flere gode muligheter for ham, tror jeg.

Halvorsen tar valget utifra egne hensyn

Etter en tøff periode av sykkelen, er det nok ikke valget av riktig profflag som opptar mesteparten av 21-åringens tankervirksomhet underveis i Tour of Norway.

Vi spør ham om det er viktig for ham at det allerede er en annen nordmann på laget, når han skal ta det endelige valget:

– Det er alltid gøy, det. Men det er nok ikke det jeg tenker mest på. Det handler mest om å velge for meg selv, sier han.

– Hvordan vurderer du LottoNL-Jumbos prosjekt opp mot antatt større lag?

– Lotto er et ganske stort lag. De er ikke nederst blant prosjektene. De er flinke til å få fram unge, gode syklister. De er flinke på det. Jeg tror ikke det er noen stor forskjell fra andre lag, sier Halvorsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VIL GJENFORENES: Halvorsens tidligere lagkamerat Amund Grøndahl Jansen ønsker gjerne å få U23-verdensmester med i stallen til LottoNL-Jumbo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
VIL GJENFORENES: Halvorsens tidligere lagkamerat Amund Grøndahl Jansen ønsker gjerne å få U23-verdensmester med i stallen til LottoNL-Jumbo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

– Et bra lag for Kristoffer

Agent og sportsdirektør Van Oudenhove mener nederlenderne er et godt valgt – men presiserer samtidig at ingen avgjørelse er nært forestående:

– Jeg tror det kan være et bra lag for Kristoffer, men jeg synes vi skal se på andre muligheter og. Føler han at det er veien å gå, så hvorfor ikke. Han får min fulle støtte.

– Du som kjenner ham som type: Er det en fordel for ham å ha en annen nordmann på laget han ender opp i?

– Jeg tror det hadde vært en fordel for ham.

– Og da er Amund en god match?

– Helt klart.

Det er for øvrig ikke ventet at Halvorsen starter opp som såkalt stagiaire (hospitant) i et profflag fra 1. august – slik reglene tillater. Trolig tas ikke avgjørelsen før utpå høsten – nærmere Sykkel-VM i Bergen. Det betyr at sørlendingens første proffsesong tidligst blir 2018-sesongen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!