Laget stiller opp til avspark i en frekk 0-2-8-formasjon

En Zeman spesial.

(Dagbladet): Zdenek Zeman er ikke kjent som en mann som spiller forsiktig fotball. Lagene hans har en tendens til å stupe i angrep og underholde, og i går fikk man se nok et eksempel på tsjekkerens offensive tankesett.

Cagliari stilte nemlig opp til avspark i den noe ukonvensjonelle formasjonen 0-2-8.

Albin-show Det er vel heller tvilsomt om det er avsparkstaktikken som skal ha den fulle og hele æren for resultatet, men allerede til pause ledet gjestene 4-1 over Inter på mektige Guiseppe Meazza.

Svenske Albin Ekdal, som før gårsdagens kamp ikke akkurat hadde et rykte på seg for å være en notorisk måljeger, scoret ikke mindre enn tre ganger på 15 minutter (se video til venstre), og Inter klarte aldri å svare.

Sesongens første seier for Zemans menn, mens Inter gikk på sesongens første tap.

«Zemanlandia» Zeman spilte aldri selv fotball på høyt nivå. Det han derimot spilte var håndball, og mange har i ettertid sammenlignet tsjekkerens formasjon med noe man som oftest ser på en håndballbane.

I 1989 tok han over Foggia for andre gang, og to år senere hadde han ledet laget til to strake opprykk og Serie A-spill.

Perioden under Zeman ble bare døpt til «Zemanlandia».

- Hvem er han? Etter eventyret i Foggia har Zeman hatt en rekke jobber. Lazio, Roma (to ganger), Napoli og Røde Stjerne Beograd er bare noen av klubbene han har hatt ansvaret for, men fellesnevneren er dessverre for 67-åringen denne:

Han har til gode å vinne noen trofeer med unntak av å ha tatt Pescara opp fra Serie B i 2012. Det fikk han da også høre etter å ha slengt med leppa mot José Mourinho i 2012 da Zeman nettopp hadde startet sin andre periode som Roma-trener.

- Jose Mourinho er god til å kommunisere, og skjuler sin middelmådighet som fotballtrener godt, sa 65-åringen ifølge AS.

- Er jeg en middelmådig trener? Ok! Jeg respekterer folks meninger. Zeman? Jeg vet ikke hvem han er. Nå som jeg har ferie får jeg Google ham og se hva han har vunnet, var det rappe svaret fra Mourinho.

Mye tyder på at portugiseren visste nøyaktig hva han kom til å finne ut.

OFFENSIV:  Zeman spilte aldri selv fotball på høyt nivå. Det han derimot spilte var håndball, og mange har i ettertid sammenlignet tsjekkerens formasjon med noe man som oftest ser på en håndballbane. EPA/DANIELE MASCOLO/NTB SCANPIX
OFFENSIV: Zeman spilte aldri selv fotball på høyt nivå. Det han derimot spilte var håndball, og mange har i ettertid sammenlignet tsjekkerens formasjon med noe man som oftest ser på en håndballbane. EPA/DANIELE MASCOLO/NTB SCANPIX Vis mer