EN ULYKKE KOMMER SJELDEN ALENE: Bruno Reverberi fikk mange spørsmål fra pressen etter to positive dopingprøver i laget foran Giro d'Italia. Nå har det dukket opp en tredje dopingsak i Bardiani CSFs rekker. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
EN ULYKKE KOMMER SJELDEN ALENE: Bruno Reverberi fikk mange spørsmål fra pressen etter to positive dopingprøver i laget foran Giro d'Italia. Nå har det dukket opp en tredje dopingsak i Bardiani CSFs rekker. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Tredje dopingsak i italiensk sykkellag:

Laget var alt utestengt, da Michael Bresciani ble hentet inn som redningsmann. Så testet også han positivt

Italiensk 22-åring gir mamma skylda.

(procycling.no): Etter at Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni testet positivt for et syntetisk veksthormon i forkant av Giro d’Italia, ble Michael Bresciani hentet inn som erstatter av Bardiani-CSF i starten av juni.

Noen uker senere ble laget kollektivt straffet av UCI, og måtte holde seg unna internasjonale ritt i 30 dager.

22-åringen stilte til start i landeveisrittet under det italienske mesterskapet den 25. juni. For øvrig et ritt han aldri fullførte.

Dagen etter skal han ifølge cicloweb.it og La Gazzetta dello Sport ha testet positivt for et vanndrivende middel (Lasix Retard). Produktet er ført opp på WADAs liste over forbudte medikamenter både i og utenfor konkurranse.

Brescianis B-prøve skal ha gitt utslag på det samme stoffet, noe som tyder på at Bardiani-karrieren ble av det ekstremt korte slaget.

Skylder på egen mor

Tidligere denne sesongen ble både Pirazzi og Ruffoni sparket da prøveresultatene var ferdig konkludert.

Rytteren skal være motivert for å renvaske eget navn i sakens anledning.

- Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, sier han til La Gazzetta.

- Problemet er at moren min tar Lasix til måltidene. Når hun deler opp tablettene, må noe ha blitt med over på min asjett. UCI etterforsker saken og har ennå ikke kommet med noen straffeutmåling, men jeg tror ikke jeg kan bli straffet for annet enn å være uoppmerksom, sier Bresciani.

Risikerer ny utestengelse

For Bardiani kommer dopingsaken uansett svært ubeleilig. Den tredje positive dopingprøven i løpet av ett år kan gi laget kollektiv utestengelse fra sykkelsporten.

UCI har ifølge regelverket lov å utesteng lag i 15 til 45 dager ved to dopingtilfeller i løpet av ett år.

Det internasjonale sykkelforbundet sitter foreløpig i tenkeboksen hva gjelder både Bresciani og Bardiani CSFs framtid.

Den tidligere Roth Skoda-rytteren har blitt suspendert fra lagets aktiviteter i påvente av straffeutmålingen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!