Laget vil ikke hjelpe McEwen i touren

Ny Hushovd-konkurrent i trøbbel.

Thor Hushovd får stadig mindre konkurranse i kampen om den grønne trøya i Tour de France. Nå er også Robbie McEwen skviset.

Silence-laget, der McEwen kjører sammen med australieren Cadel Evans, kommer til å kjøre for Evans og satse alt på den gule trøya i Touren.

Det gjør at McEwen blir stilt i skyggen. Han kommer ikke til å få den hjelpen han trenger i spurtene, og dermed blir det tøft for ham å være med i kampen om den grønne trøya.

Tidligere er det kjent at Alessandro Petacchi og Tom Boonen ikke kommer til å være med heller, så flere av de aller skarpeste konkurrentene til Hushovd er ute. Det er ingen tvil om at det styrker nordmannens sjanser. Han vant den grønne trøya i 2005, året etter vant han avslutningsetappen på Champs Elysees, mens McEwen vant den grønne trøya.
Vanskelig
McEwen er den første til å innrømme at mangelen på støtte fra laget i vanskelige situasjoner underveis i Touren i år, gjør det svært vanskelig for ham å være med i kampen om den grønne trøya.

- Dersom jeg skulle klare å sikre meg den grønne trøya tidlig i Touren på grunn av gode resultater i spurtene, innser jeg at det blir utrolig vanskelig å holde på den i og med at jeg ikke får noen støtte fra lagkameratene.

- De vil ikke kunne hjelpe meg rent taktisk underveis på etappene, for da må de konsentrere seg om å støtte Cadel Evans, dersom han skulle få problemer.

- Det er ingen tvil om at den gule trøya er viktigere for laget enn den grønne, sier newzealenderen McEwen.


God støtte
I Sveits Rundt fikk Robbie McEwen god støtte fra lagkameratene Leif Hoste og Greg Van Avermaet.

- Den støtten og hjelpen jeg fikk fra Hoste og Van Avermaet i Sveits var uvurderlig. Det hadde vært fint å få slik støtte fra, særlig, Van Avermaet også i touren, men han skal ikke være med der, sier McEwen som har stor forståelse for at Cadel Evans blir prioritert framfor ham selv.

- Evans viste gjennom sin annenplass i Dauphiné Libéré at han er klar for Touren. Han ble toer sammenlagt i fjor, og jeg mener han er i stand til å skrittet helt til topps på seierspallen i år, sier Hushovd-rival McEwen.

FORDEL THOR? Tom Boonen (t.v.) får ikke være med og Robbie McEwen må klare seg uten hjelp fra laget sitt i sommerens Tour de France. Sjansene for Thor Hushovd (t.h.) styrkes i kampen om den grønne poengtrøya. Foto: Gero Breloer, EPA/Scanpix
FORDEL THOR? Tom Boonen (t.v.) får ikke være med og Robbie McEwen må klare seg uten hjelp fra laget sitt i sommerens Tour de France. Sjansene for Thor Hushovd (t.h.) styrkes i kampen om den grønne poengtrøya. Foto: Gero Breloer, EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg må klare meg selv i Touren. I spurtene må jeg hoppe fra bakhjul til bakhjul og få det beste opptrekket på den måten. Jeg må lage mitt eget «tog», sier Robbie McEwen.

(NTB)

Laget vil ikke hjelpe McEwen i touren
BLIR PRIORITERT: Silence-laget vil satse alt på å kjøre for Cadel Evans i kampen om den gule trøya. Det går ut over McEwen.