- Laget viste utrolig moral og kjempet sammen for seieren

Gladbach-fest med Nordtveit på benken.

JUBELGUTTA:   Raffael, Mahmoud Dahoud og Lars Stindl. Foto: NTB Scanpix
JUBELGUTTA: Raffael, Mahmoud Dahoud og Lars Stindl. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med ny trener løsnet det for Borussia Mönchengladbach, som lagde målfest i en halv omgang. Håvard Nordtveit måtte se på fra benken.

Nordtveit har spilt fast under Lucien Favre, men han mistet jobben etter at laget tapte sine fem første seriekamper. Med André Schubert som trener gikk hjemmelaget på banen for å møte Augsburg i en ren 4-4-2-formasjon, kjørte over gjestene og ledet 4-0 etter 21 minutter.

Fabian Johnson, Granit Xhaka, Lars Stindl og Mahmoud Dahoud scoret hver sin gang og sørget for stormende jubel blant 40.511 tilskuere.

- Laget viste utrolig moral og kjempet sammen for denne seieren. Dette er en følelse vi ikke har hatt på lenge, sa manager Max Eberl.

Augsburg reduserte to ganger å straffespark i annen omgang, og Nordtveit kom inn det siste kvarteret for å trygge 4-2-seieren som ga lagets tre første poeng.

Seieren løftet Gladbach bort fra sisteplassen og opp til kvalifiseringsplass.

Første poeng Også Stuttgart tok sine tre første poeng onsdag, med 3-1-seier borte mot Hannover. Ghristian Gentner, Timo Werner og Alexandru Maxim scoret for vinnerlaget. Hannover er ny tabelljumbo med bare ett poeng.

Hoffenheim ble første lag som tok poeng fra Borussia Dortmund denne sesongen. Sebastian Rudy ga hjemmelaget ledelsen rett før pause, men Pierre-Emerick Aubameyang berget 1-1 for topplaget i annen omgang.

Dortmund hadde vunnet alle sine 11 kamper i serie, cup og mesterliga denne sesongen, og trener Thomas Tuchel tok det med fatning da rekken tok slutt.

- Jeg må passe på så jeg ikke høres ut som om vi tapte. Vi tapte ikke. Vi fikk ett poeng borte, og nå gleder vi oss til å komme hjem og starte en ny seiersrekke, sa han.

Tross det sterke resultatet er Hoffenheim nest sist med bare to poeng. Trener Markus Gisdol var rasende på dommerne etter en feil offsideavgjørelse da det kunne blitt 2-0.

- Skandale, sa han etter å ha blitt vist på tribunen for sin reaksjon.

Bayern-luke Borussia Dortmund er nå to poeng bak serieleder Bayern München, som tirsdag vendte til 5-1-seier over Wolfsburg med Robert Lewandowskis innhopp og fem scoringer på ni minutter.

Schalke er på tredjeplass etter at to sene scoringer signert Joel Matip og Leroy Sane ga 2-0-seier over Eintracht Frankfurt.

Javier «Chicharito» Hernandez ble matchvinner da Leverkusen slo Mainz 1-0.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer