Lagkamerat av Kristoff overtok ledelsen i Giroen

Rodriguez vant den 10. etappen.

ETAPPESEIER: Joaquin Rodriguez fra Katusja vant den tiende etappen av Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / BBELGA / MICHEL KRAKOWSKI
ETAPPESEIER: Joaquin Rodriguez fra Katusja vant den tiende etappen av Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / BBELGA / MICHEL KRAKOWSKIVis mer

Spanjolen Joaquin Rodriguez (33) vant den 10. etappen av Giro d'Italia tirsdag og overtok samtidig den rosa ledertrøya.

Rodriguez kunne ikle seg «Maglia rosa» etter den 186 kilometer lange etappen mellom Civitavecchia og Assisi. Han satte inn støtet like før den siste klatredelen på rundt én kilometer. Rodriguez er en syklist som har sin styrke i bakkene.

Rodriguez, som er lagkamerat med norske Alexander Kristoff i Katjusja, kom i mål på toppen to sekunder foran polakken Bartosz Huzarski (NetApp) og italieneren Giovanni Visconti (Movistar).

ROSA: Joaquin Rodriguez overtar den rosa ledertrøya etter seier på dagens etappe. Foto:
 AFP PHOTO /LUK BENIES
ROSA: Joaquin Rodriguez overtar den rosa ledertrøya etter seier på dagens etappe. Foto: AFP PHOTO /LUK BENIES Vis mer

- En stor seier og en viktig seier for laget. Jeg takker laget for all hjelp, og for meg er dette selvsagt stort. Det er like stort som å vinne en etappe i Tour de France og Vuelta a Éspana, sa den nye sammenlagtlederen.

Garmins Ryder Hesjedal gjorde som best han kunne for å forsvare den rosa trøya, men måtte nøye seg med 6.-plass på etappen. I sammendraget er han 17 sekunder bak Rodriguez på 2.-plass.

Gabriel Rasch kom inn 5.53 minutter bak som nummer 139, mens Kristoff var tredje sist 10.52 minutter bak. I sammendraget er Kristoff nummer 161 og Rasch nummer 166.

Onsdagens 11. etappe er 255 km lang og går fra Assisi til Montecatini Terme.

Giro d'Italia avsluttes i Milano 27. mai.

(NTB)