Tarik Elyounoussi

Lagkamerat døde brått: - Enormt trist

Den japanske klubben Shonan Bellmare bekrefter at deres brasilianske spiller, Riuler de Oliveira (23), døde onsdag etter hjertestopp. Han var lagkamerat med Tarik Elyounoussi (33).

I SORG: Tarik Elyounoussi mistet lagkameraten Riuler de Oliveira. Foto: Fredrik Hagen / NTB
I SORG: Tarik Elyounoussi mistet lagkameraten Riuler de Oliveira. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag kom den japanske klubben Shonan Bellmare med den sjokkerende meldingen om at spiller Riuler de Oliveira har gått bort.

Klubben, som til daglig spiller på øverste nivå av japansk fotball, bekreftet seinere at 23-åringen gikk bort som følge av hjertestopp.

Brasilianeren var lagkamerat med landslagsspiller Tarik Elyounoussi før det tragiske dødsfallet.

Trodde han forsov seg

Elyounoussi forteller Dagbladet at han og lagkameratene i Shonan Bellmare fikk beskjed på trening samme dag, onsdag, og at det har vært vanskelig å fordøye dødsbudskapet.

- Det er en merkelig og rar stemning. Vi kom på trening og han dukka ikke opp. Folk prøvde å ringe ham, men han tok ikke telefonen. Da ble noen sendt til leiligheten hans for å banke på, sier 33-åringen.

- Vi trodde først han hadde forsovet seg, men han svarte ikke da det ble banket på heller. Etter hvert fikk noen tatt seg inn. Da fant de ham i senga.

Elyounoussi, som er fetteren til Mohamed Elyounoussi, forteller at det var en tårevåt affære da de fikk dødsbudskapet.

- Vi ble fortalt det på trening, og folk sto rundt og gråt. Treneren gråt, samtidig som han prøvde å fortelle oss at vi må mobilisere inn mot en viktig kamp til helga, sier Elyounoussi.

Den norske angriperen forteller at spillerne ble informert om at 23-åringen døde hjemme i egen seng, og at livet hans ikke sto til å redde.

- Det er så enormt trist. Han hadde et lite barn på fem år i Brasil også, sier Elyounoussi.

- Man får en slags vekker av dette, fordi du vet aldri. Man må ta dagene og stundene man har sammen, fordi ting som dette gjør at du får livet litt i perspektiv. Det er helt forferdelig at ting som dette skjer med en 23 år gammel mann. At hans foreldre skal få sendt en kiste til Brasil nå ... Det er så mange tanker.

33-åringen forteller at den brasilianske midtbanespilleren satt ved siden av ham i garderoben. Og at det har vært vanskelig å prøve å prosessere at han ikke lenger kommer til å se brasilianeren.

- Det har ikke helt gått opp for meg. Klærne hans henger der, tingene hans er der ennå. Så man klarer ikke helt å tro det som har skjedd. Det er merkelig, og det er vanskelig å sette ord på, sier Elyounoussi.

DØDE BRÅTT: Riuler de Oliveira. Foto: SportsPressJP/AFLO/Shutterstock
DØDE BRÅTT: Riuler de Oliveira. Foto: SportsPressJP/AFLO/Shutterstock Vis mer

- Fotballen blir uviktig

Samtidig er han betenkt rundt årsaken til dødsfallet, sett i lys av flere ting som har skjedd i verdensfotballen det siste halve året.

- Da vi fikk vite at det var en hjertefeil, så kan det hende at det har vært en underliggende feil man ikke har visst om, sier Elyounoussi.

- Man blir jo litt redd siden man ser ting som skjer rundt om. Du hadde nylig Emil Pálsson i Sogndal, du hadde Eriksen på det danske landslaget i sommer ... Dette skjer for ofte. Man bør sjekke helsa si.

Han forteller at spillerne ikke ble sjekket etter sist ferie, og at dette er noe man i lys av dette burde sjekke oftere.

Shonan Bellmare ligger på 15. plass i Japan, tre poeng framfor nedrykk, med to kamper igjen å spille. Til helgen venter Tokushima Vortis, som er blant lagene som ligger på nedrykksplass.

FEIRING: Tarik Elyounoussi feiret scoringer sammen med Riuler de Oliveira (nummer to fra høyre). Denne feiringen var dedikert til Elyounoussi nyfødte barn. Foto: Privat.
FEIRING: Tarik Elyounoussi feiret scoringer sammen med Riuler de Oliveira (nummer to fra høyre). Denne feiringen var dedikert til Elyounoussi nyfødte barn. Foto: Privat. Vis mer

Elyounoussi er klar på at laget gjør sitt for å mobilisere inn mot den viktige kampen.

- Fotballen blir jo litt uviktig. Det er jobben, men vi har et liv utenfor. Jeg har to små barn her hjemme. Han også hadde et barn i Brasil som ventet på ham. Vi er i en boble her, og nå fikk vi en kraftig vekker på dette, sier Elyounoussi.

- Han var såpass ung. Dette skal ikke skje. At en så ung og frisk mann går bort ... Han var en kriger på midtbanen. Dette skal ikke skje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer