IRRITERT: Alexander Kristoff forsto lite da spurtopptrekkeren hans angrep med drøyt seks kilometer igjen av den fjerde etappen i Sveits rundt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IRRITERT: Alexander Kristoff forsto lite da spurtopptrekkeren hans angrep med drøyt seks kilometer igjen av den fjerde etappen i Sveits rundt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Lagkamerat ødela for Kristoff

- Jeg aner ikke hva han tenkte på.

(procycling.no): Sveits rundt er generalprøven til Tour de France for Katjusja og Alexander Kristoff.

På de sveitsiske veiene skal de få opptrekkene og posisjoneringskampen til å sitte slik at nordmannen kan kjempe om triumfer.

Den første muligheten kom tirsdag på den 160 kilometer lange flate etappen. Det endte i kaos.

- Vi ble spredd for alle vinder mot slutten, og da vi kom inn på den siste kilometeren manglet jeg en mann, sier Kristoff til procycling.no etter etappen.

Hjelperytter ignorerte ordre
Den mannen var Vladimir Isaychev. Taktikken til Katjusja var at han og Porsev skulle bringe Kristoff i perfekt posisjon den siste kilometeren. Isaychev ville det ikke slik og angrep meningsløst 6500 meter fra målstreken i Ossingen.  

- Du kan si at han har fått høre det fra flere på laget. Jeg aner ikke hva han tenkte på, det var et håpløst angrep. Det var irriterende og ikke etter planen. Han skulle jo hjelpe meg fram, sier Kristoff.

Dermed var det bare Aleksandr Porsev igjen til å hjelpe nordmannen. Russeren tok en kjempeføring under kilometersseilet og ga Kristoff en bra posisjon nær fronten av feltet.

Porsev ga seg med 600 meter igjen. Da var nordmannen i åttendeposisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han var bra, men dessverre måtte han gå til tidligere enn planlagt siden vi var en mann i manko. Planen var at han skulle posisjonere meg fra 700 meter og inn, så skulle Isaychev ha gjort jobben Porsev gjorde fra kilometersmerket, forklarer Kristoff.

Trygg på sisteopptrekkeren
Likevel er rogalendingen takknemlig for Porsevs kjempekrefter. Han var den eneste som sto til godkjent av Kristoffs tiltenkte hjelpere på de siste kilometerne.

procycling.no skrev i forbindelse med Tour des Fjords at Porsev er opptrekkeren Kristoff ønsker i Tour de France
. Derfor betrygger kreftene russeren viste Kristoff med tanke på det som skal skje i juli.

- Jeg satt egentlig i en bra posisjon da han hadde plassert meg. Han var sterk og fikk oss fram.

Men den smale veien gjorde det vanskelig for Kristoff å starte spurten. Han ble sperret inne av Peter Sagan (foran) og Sacha Modolo (til venstre).

- Jeg mangler akselerasjonen til de råeste sputerne og trenger å ha ei luke i et par sekunder for å nå fram i en sånn spurt.

Den åpningen fikk aldri Kristoff, og han kunne bare se Cavendish spurte hjem seieren uten norsk konkurranse. 26-åringen endte på femteplass. Det irriterte 26-åringen da procycling.no pratet med ham. Samtidig var han klar på at det hadde vært en bra dag.

- Beina var veldig bra i dag og jeg ble ikke plaget av akillesen. Femteplass føler jeg var stang ut i dag, det lover bra for fortsettelsen.

Les også: - Kristoff trenger gerilja-ryttere rundt seg

Onsdag kommer neste mulighet for Kristoff og de andre spurterne i Sveits. En 184 kilometer lang etappe er forventet å ende med massespurt. Da håper Kristoff at det russiske laget får orden på opptrekket.

- Vi må jo bare prøve igjen. Isaychev får ingen avgjørende rolle i morgen, det er sikkert. Så må vi treffe litt bedre med timingen på når vi går til. Da blir det bra, avslutter en offensiv nordmann.

Denne artikkelen ble levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

ØDELA: Dette angrepet fra Vladimir Isaychev gjorde at Katjusja måtte endre planen for finalen på den fjerde etappen i Sveits. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
ØDELA: Dette angrepet fra Vladimir Isaychev gjorde at Katjusja måtte endre planen for finalen på den fjerde etappen i Sveits. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer