Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagkamerat sjokkert etter Zuccarello-slåsskamp

Drømmestart i NHL.

En sen scoring av Rick Nash ga Mats Zuccarello og hans New York Rangers 3-2-seier i NHL-premieren mot St. Louis Blues.

Regjerende Stanley Cup-finalist Rangers fikk en drømmeåpning på sesongen med scoring allerede etter fire minutters spill i Scottrade Center natt til fredag. Chris Kreider gjorde forarbeidet, og Rick Nash satte pucken i nettet bak hjemmelagets keeper Brian Elliott.

Det var langt fra første gang i karrieren at Nash scoret mål mot St. Louis. Rangers-stjernen har tvert imot gjort det til en vane å skape trøbbel for laget fra Missouri, og 30-åringen skulle vise seg å ha mer på lager.

På tampen av midtperioden utlignet imidlertid Jaden Schwartz for hjemmelaget, før det var Mats Zuccarellos tur til å innta scenen. Men ikke i form av målpoeng. Fem minutter ut i tredje periode havnet nordmannen i en real nevekamp med hjemmelagets T.J. Oshie. Slåsskjempene utvekslet en rekke slag før basketaket var over.

- Vi sleit en periode der, så da var det bare å skape litt energi i laget, sa Zuccarello til VG etter kampen.

Rangers' stjernekeeper Henrik Lundqvist sa følgende om Zuccarellos slåsskamp etterpå:

 GA ALT:  Mats Zuccarello Aasen mente New York Rangers trengte energi, og involverte seg i en slåsskamp med en St. Louis-spiller. Foto: NTB Scanpix
GA ALT: Mats Zuccarello Aasen mente New York Rangers trengte energi, og involverte seg i en slåsskamp med en St. Louis-spiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

— Jeg var sjokkert, men også imponert. Jeg liker måten han spiller på.

Det lyktes han godt med. Bare minuttet etter slåsskampen var gjestene igjen i ledelsen da Chris Kreider åpnet målkontoen i årets NHL-sesong. Marc Staal og nevnte Nash fikk registrert hver sin målgivende pasning.

Rangers-keeper Henrik Lundqvist gjorde en meget god åpningskamp med sine 23 redninger, men russiske Vladimir Tarsenkos avslutning midtveis i tredje periode kunne han ikke gjøre noe med. Dermed var hjemmelaget à jour i St. Louis med ti minutter igjen å spille.

Så var det imidlertid duket for Rick Nash igjen. Med snaue to minutter igjen satte canadieren inn vinnermålet for Zuccarello & co., som dermed innledet sesongen med meget tre viktige poeng.

St. Louis Blues var for øvrig det eneste laget Rangers-keeper Henrik Lundqvist aldri hadde slått i sin lange NHL-karriere. Nå kan svensken skryte av å ha vunnet minst én gang mot samtlige 29 klubber i den nordamerikanske ligaen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media