INGEN KRISE: Nicholas Roche mener Chris Froome har kontroll, tross tidstapet på fredagens etappe. Foto: Jon Nazca / Reuters
INGEN KRISE: Nicholas Roche mener Chris Froome har kontroll, tross tidstapet på fredagens etappe. Foto: Jon Nazca / ReutersVis mer

Lagkameraten etter tidstap: - Ingen krise

Froome tapte tid i vueltaen.

Chris Froome (Team Sky) hadde en dårlig dag på fredagens etappe, og tapte 27 sekunder til en større gruppe av favoritter.

I den gruppa satt både Nicholas Roche og Mikel Nieve (begge Team Sky), men ingen av de slapp seg ned da lagkameraten hadde problemer med tempoet.

- Jeg tror Froome gjorde rett i å ikke beordre oss ned for å hjelpe han. Om det hadde vært fem kilometer igjen til toppen hadde situasjonen vært annerledes, men han kjørte heller sitt eget tempo, og det er ikke noe krise enda, sier Roche ifølge Cyclingnews

- Han vil nok være gretten i kveld, men det er bare normalt. Vi har sett før at han har hatt dårlige dager og slått tilbake på et senere tidspunkt. Det er fortsatt mange etapper igjen, og mange harde etapper også, legger iren til.

Ligger på tredjeplass

Roche selv ligger foran sin kaptein i sammendraget. Iren ligger etter sju etapper på en fjerdeplass sammenlagt, kun tre sekunder bak fetteren Dan Martin (Cannondale-Garmin) på tredjeplass.

31-åringen var også en del av laget som hjalp Chris Froome til seier i Tour de France i sommer.

- Etter min mening er Tour de France den beste forberedelsen til vueltaen. Er du i stand til å restituere deg fra et så hardt løp så har du fått en motstand du ikke kan få fra vanlig trening, påpeker Roche.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!