Lagkameraten fikk hakeslepp av Ødegaard

«Han er utrolig. Han er så fryktelig god, ustoppelig. Rett og slett bisart.»

HERJET: Se Martin Ødegaard herje i Nederland. Video: Viasat

Martin Ødegaard storspilte nok en gang da Vitesse gikk videre fra den første runden av Europa League-kvaliken med 3-1-seier over Groningen.

20-åringen noterte seg for scoring og to målgivende pasninger før det hadde gått en halvtime. Nordmannen serverte lagkamerat Tim Matavz scoring to ganger, den ene med et lekkert gjennomspill. Se alle scoringene øverst i artikkelen.

Tomålsscorer Matavz ble byttet ut etter 62 minutter. Da han tok plass på benken, viste spissen hvor imponert han var over Ødegaard. Det forteller vingen Bryan Linssen, som selv ble byttet ut kvarteret før slutt.

- Jeg var på benken med Tim Matavz de siste minuttene. Han snudde seg mot meg og sa: «Han er utrolig». Han er så fryktelig god, ustoppelig. Det er rett og slett bisart, sier Bryan Linssen til FOX Sports, gjengitt av nederlandske Voetbalzone.

IKKE GODT NOK: Martin Ødegaard mener Norge etter hvert ble for baktunge, og må lære av feilene under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Fantastisk

Martin Ødegaard var mer ydmyk over sin egen prestasjon etter kampen.

- Jeg vet ikke (om det var hans beste kamp, journ.anm.), det er vanskelig å si, men jeg scoret ett mål og hadde to målgivende pasninger, så jeg er selvfølgelig fornøyd. Det var viktig for oss, for meg også, for jeg spilte en veldig dårlig kamp mot Groningen sist. Og vi gjorde det, så det var veldig fint, sier Ødegaard til FOX Sports.

- Hele laget var fantastisk. Du ser hele laget, vi kjemper for hverandre, vi løper for hverandre, selv da vi gikk tom for energi mot slutten. Det er lidenskap og god lagånd vi viser i dag, sier han videre.

Vitesse tapte den første kampen mot Groningen, men tok seg altså videre med tomålsseieren. Nå forventer Ødegaard en tøff kamp mot Utrecht.

Ødegaard skapte hele ni sjanser i tillegg til målpoengene. Det er bare Ajax-spiss Hakim Ziyech som har skapt like mange sjanser i Nederland i løpet av en kamp denne sesongen, melder statistikkbyrået Opta.

20-åringen står med imponerende 11 mål og 13 målgivende pasninger i Nederland denne sesongen. Han har tatt store steg foran mål i løpet av det siste året, og er blant annet nummer fem på spillerrankingen til whoscored.com. Han var også på årets lag i Eredivisie, som den eneste som ikke spiller på storlagene Ajax eller PSV.

Roses

De imponerende tallene har fått mange til å rose Ødegaard opp i skyene, blant dem de tidligere Ajax-spillerne Ronald de Boer og Hedwiges Maduro, som mener han kan gjøre en god jobb i storlaget som han har vært linket til.

Vitesses russiske manager Leonid Slutski mener imidlertid nordmannen er klar for å spille på et enda høyere nivå enn Nederland.

- Jeg har jobbet med mange toppspillere, og han er en av de beste. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del å bli her, mener Slutski.

Det er ventet at Ødegaard hentes tilbake til Real Madrid i sommer, hvor han vil få sjansen til å vise seg fram for manager Zinédine Zidane. Det er likevel ventet at han vil bli lånt ut nok en gang foran neste sesong.

Vitesse møter Utrecht førstkommende fredag og tirsdag. I juni skal Ødegaard delta i Norges EM-kvalik mot Romania og Færøyene.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 340956537


Varnish cache server