POPULÆR: Edvald Boasson Hagen er godt likt av sine lagkamerater i Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POPULÆR: Edvald Boasson Hagen er godt likt av sine lagkamerater i Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sykling:

Lagkameratene: – Edvald er en legende

Cavendish og Cummings får ikke fullrost 30-åringen.

DÜSSELDORF (procycling.no): Dimension Data har lovet å være offensive under årets Tour de France, og lener seg mot Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish og Steve Cummings.

Under pressemøtet foran touren gikk overvekten av spørsmål til de to britene.

Da Cavendish og Cummings ble forsøkt spilt opp via et spørsmål fra NRKs Morten Stenberg, ble stemningen munter.

– Hva forventer du deg av Edvald i år, spurte Stenberg henvendt mot Cavendish.

– God kaffe om morgenen, utbrøt Cummings og hele trioen brøt ut i latter.

Rudsbygdingen er ivrig kaffeentusiast og har med seg egen brygger på tur. Derfor er han kjent for å spandere morgenkaffe på lagkameratene.

– Han er rett og slett klasse

Dimension Data-kollegene var ikke beskjedne i sin beskrivelse av lagkameraten.

– Han er en legende. Han leverer alltid varene og er nøkkelen til dette laget. Han kan gjøre opptrekk, og han kan hjelpe meg. Han er rett og slett klasse, sa Cummings.

– Edvald gir alt uansett hvem det er som ender opp med å gå for etappen. For ham spiller det ingen rolle om han kjører for seg selv eller hjelper andre. Jeg vet ikke om noen som har et galt ord å si om Edvald, supplerte Cavendish.

– Ruta kler oss godt som lag

Nordmannen krøp litt sammen i stolen over den rosende omtalen.

– Hva tenker du om at Cavendish ble med på touren og hva gjør det med dine muligheter?

– Jeg liker å sykle sammen med Cav, og det betyr mye for meg at han ble med. Vi gjør hverandre sterkere og kan hjelpe hverandre underveis. Jeg er glad for at han rakk touren, sier Boasson Hagen på spørsmål fra procycling.no.

LEDERNE: Mark Cavendish, Steve Cummings og Edvald Boasson Hagen er de store profilene i det sør-afrikanske WorldTour-laget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LEDERNE: Mark Cavendish, Steve Cummings og Edvald Boasson Hagen er de store profilene i det sør-afrikanske WorldTour-laget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi spurte også teamsjef Doug Ryder om hva han tenker om nordmannens muligheter utover touren.

– Når vi ser på ruta og etappene underveis i denne touren, ser jeg mange muligheter for både Edvald, Steve og Mark. Vi har et godt lag her, og ruta kler oss veldig godt som lag. Vi har mange muligheter, som vi også hadde i fjor. Hvordan vi sykler og hva fokuserer på har ikke endret seg, og vi skal angripe dette på samme måte som vi gjorde i fjor.

– Fryktet å bli kjørt av i nøytral sone

Mens Boasson Hagen har hatt en strålende oppkjøring via Tour of Norway, Tour des Fjords og Critérium du Dauphiné, har både Cavendish og Cummings hatt sine problemer.

Førstnevnte har vært slått ut i to måneder av kyssesyke, mens Cummings veltet stygt i Baskerland rundt i april og skadet både skulderen og kragebeinet.

Cavendish fortalte fra podiet at han kun har hatt de sju siste ukene til Tour de France-forberedelser, etter at kyssesyke satt sesongen på vent i to måneder.

– Da jeg var syk brukte jeg hvert eneste minutt av hver eneste dag på å prøve å bli frisk igjen. Deretter ble målet å ankomme touren i så god form som mulig. Jeg hadde ingen definitiv deadline for når jeg måtte bli klar, men jeg måtte være i bra nok form. Jeg ville ikke risikere å bli kjørt av mens vi fortsatt var i nøytral sone. Det var hovedpoenget, klargjorde Cavendish fra podiet.

På mirakuløst vis våknet kroppen til live underveis i Slovenia rundt, og da var Dimension Data ikke i tvil om at de ønsket 32-åringen med seg til Frankrike denne sommeren.

– Resultatene viser at det verste er over. Fitness-messig er det ikke ideelt, men som spurter kan vinne likevel med litt flaks. Det handler om å velge det rette hjulet og finne den rette følelsen. Det gjør at det er verdt å ta turen hit, selv om laget helt sikkert hadde vist forståelse om jeg ikke sa ja til å bli med nedover, fortalte han til pressen.

Første mulighet for Boasson Hagen

Det sørafrikanske laget mener den 104. utgaven av rittet er ideell for deres ryttere.

Den åpner nemlig opp for offensiv sykling i forskjellige typer terreng. Uten en sammenlagtrytter på laget, er Dimension Data beredt på å angripe via sine tre mest betrodde menn.

Tour de France starter lørdag med en tempoetappe over 14 kilometer. Deretter venter en flat etappe der Mark Cavendish trolig får hovedrollen, mens etappe 3 med målgang i Longwy trolig blir Boasson Hagens første reelle mulighet til å sykle for egne sjanser.

– Jeg har ikke satt meg noe spesielt mål for tempoetappen, men jeg håper bare å kjøre igjennom løypa så fort som mulig, fortalte Boasson Hagen til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!