- KAN NÅ SÅ LANGT HAN VIL: Lagkameratene til Martin Samuelsen (t.v.) er fulle av lovord. Her mot Birkir Bjarnason. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- KAN NÅ SÅ LANGT HAN VIL: Lagkameratene til Martin Samuelsen (t.v.) er fulle av lovord. Her mot Birkir Bjarnason. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Lagkameratene fulle av lovord om Martin: - Han kan bli så stor han vil

Martin Samuelsen (19) overbeviste i sin landslagsdebut.

•Norge - Island 3-2
ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge kvalifiserte seg ikke til sommerens store fotballbegivenhet i Frankrike, men bruker landslagspausen på å møte flere EM-klare nasjoner. Onsdag kveld var det Island som stod på motsatt banehalvdel, et lag som så ut til å ta det litt med ro før EM om en drøy uke.

En av Norges største snakkiser om dagen, Martin Samuelsen (19), kom på banen etter 50 minutter og viste hva han er god for rundt 16-meteren.

- Nei, jeg hadde både noen gode og dårlige involveringer på banen. Jeg vil nok si jeg var sånn midt på treet kanskje, sier en ydmyk landslagsdebutant til Dagbladet etter kampen.

- Jeg ble litt sliten Samuelsen var glad for den norske seieren i debuten, men etter å ha løpt litt ut av sin egen posisjon, er det én spiller han trekker fram - nemlig en annen landslagsdebutant, Jonas Svensson (23).

- Han var veldig grei å ha bak seg på backen, han er så flink til å dirigere. Jeg ble litt sliten et par ganger, så han henta meg bra inn der. Han redda meg nok et par ganger, sier Samuelsen.

Lagkameraten smilte pent da han hørte Samuelsens ord, og mener de to fylte hverandre godt inn under kampen.

- Jeg har fysikk og løpskraft, han har ballferdighetene. Det var veldig artig å se Martin ute på banen. Vi har jo lest om ham og sett video, så vi visste jo at han har en veldig fin teknikk. Og så går han bare ut her og spiller om om han var på løkka, sier Svensson.

- Bare å gå i styrkerommet Tross at Samuelsen takket lagkameraten for å redde ham da han var sliten, synes Svensson han jobba godt bakover også.

SPENNING: På stillinga 3-1 skapte Vegard Forren litt ekstra spenning med ti minutter igjen av kampen, da han handset i feltet så Island fikk straffe. Det gikk uansett bra til slutt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPENNING: På stillinga 3-1 skapte Vegard Forren litt ekstra spenning med ti minutter igjen av kampen, da han handset i feltet så Island fikk straffe. Det gikk uansett bra til slutt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Sånne spillere som ham kan nå så langt de bare vil. Nå er han i en god klubb som presterte ekstremt bra forrige sesong, og jeg tror vi har mye artig å vente fra ham. Kanskje han burde bygge litt fysikk og sånt, men alt må jo starte et sted. Han har jo veldig gode forutsetninger, i tillegg til å ha en fin høyde. Det er bra å kunne mikse det med god teknikk, sier Rosenborg-spilleren, og legger til at fysikken vil komme seg.

- Det er bare å gå i styrkerommet, sier han og smiler.

- Gøy med slike spillere En annen som fikk sett 19-åringen vise seg fram, var Joshua King (24). Han ble byttet ut samtidig som Samuelsen kom inn på banen, og fikk se lagkameraten ha det gøy på gressmatta.

- Han er en leken type som underholder fansen. Vi ledet 2-1 da han kom inn, og da er det lov å leke. Det er jo også bra for fansen å se det, som tar seg tid til å komme og se på. Det er gøy å ha slike spillere på laget, sier King.

Bournemouth-spilleren er i likhet med Samuelsen en som har trent på ballteknikken.

- Han er mer leken enn meg. Men man må gjøre det på riktig tidspunkt, man kan jo ikke gjøre sånt når man ligger under. Som i denne kampen, når man leder, er på hjemmebane og sola skinner, da er det tidspunktet for litt leking.

Denne sesongen har King vært en viktig spiller for Bournemouth, som til slutt endte på 16. plass på tabellen. Neste sesong vil trolig han og Samuelsen få testet seg mot hverandre i den engelske ligaen.

- Han kan bli en fantastisk spiller for West Ham neste sesong, om han får sjansen til litt Premier League-spill. Han har stort potensiale, og kan bli så stor han bare vil. Men han må jobbe hardt og holde beina planta på jorda, advarer King.