Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagkameratene i tårer før Giro-starten

Wouter Weylandt minnes på dagens etappe.

HEDRET: Dagens etappe i Giro d'Italia vies i sin helhet til markeringen av Wouter Weylands dødsfall.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRARO
HEDRET: Dagens etappe i Giro d'Italia vies i sin helhet til markeringen av Wouter Weylands dødsfall.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRARO Vis mer

(Dagbladet): Dagens etappe i Giro d'Italia teller ikke med i sammendraget etter at den belgiske proffsyklisten Wouter Weylandt (26) omkom i en dramatisk velt i går ettermiddag.

I stedet ble rytteren minnet med et minutts stillhet før start, og ved at Weylandts lagkamerater i Lepoard-Trek vil kjøre sammen over mål senere i dag.

Flere av deltakerne var tydelig preget før de syklet avgårde.

Knust
- Vi starter tirsdagens etappe av respekt for Weylandts familie og for å dele vår sorg med resten av sykkelverden. Rytterne var fullstendig knust mandag, og vi har sagt til dem at vi respekterer det dersom noen ikke har lyst til å fortsette, sier Leopard-manager Brian Nygaard, ifølge NTB.

- Wouters foreldre og de øvrige rytterne ønsket at vi skulle fortsette av respekt for Wouter og hans kjærlighet til sykkelsporten, som han har levd med i så mange år, sier Leopards danske sportsdirektør, Kim Andersen, til Ritzau.

SVARTE ARMBÅND: Sammenlagtleder David Millar har uttalt at han ikke en mulig seier betyr lite etter at Weylandt døde under løpet i går.Foto: SCANPIX/AFP/Luk Benies
SVARTE ARMBÅND: Sammenlagtleder David Millar har uttalt at han ikke en mulig seier betyr lite etter at Weylandt døde under løpet i går.Foto: SCANPIX/AFP/Luk Benies Vis mer

Etappen er altså nøytralisert, noe som vil si at rytterne tråkker rolig gjennom hele eller deler av etappen, og det blir verken brudd- eller spurtforsøk.

Samlet premiesum for dagen blir vanligvis donert til de etterlatte.

Slik ble også etappen etter dødsfallet til OL-mester Fabio Casartelli (24) i Tour de France i 1995 løst.

Familien på plass
Sykkelverdenen har vært i sjokk etter at belgiske Weylandt ble den fjerde rytteren i Giro d'Italias historie til å miste livet under løpet.

I går kom Weylandts gravide enke Anne Sophie og resten av 26-åringens familie til Milano. I september skulle Weylandt bli pappa.

KONDOLANSENE STRØMMER INN: Kondolanseprotokollen i Gent i Belgia.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS MAETERLINCK
KONDOLANSENE STRØMMER INN: Kondolanseprotokollen i Gent i Belgia.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS MAETERLINCK Vis mer

Manager Jef Van Den Bosch ledsager familien, alle i dyp sorg.

- Jeg syklet sammen med ham i samme lag, vi har opplevd store øyeblikk sammen. Dette er utrolig, umulig å forstå. Jeg snakket med ham på telefonen i morges, nå er han borte, sier Van Den Bosch, ifølge Standaard.

I ITALIA: Weylandts gravide kone Anne Sophie er igjen.Foto: SCANPIX/EPA/LUCA ZENNARO
I ITALIA: Weylandts gravide kone Anne Sophie er igjen.Foto: SCANPIX/EPA/LUCA ZENNARO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media