<strong>VM-HELT:</strong> Diego Forlan ble kåret til VMs beste spiller etter nesten egenhendig å ha tatt Uruguay til semifinale. Lagkameratene feiret superspissen med å kaste ham ut i svømmebassenget på spillerhotellet.Foto: SCANPIX
VM-HELT: Diego Forlan ble kåret til VMs beste spiller etter nesten egenhendig å ha tatt Uruguay til semifinale. Lagkameratene feiret superspissen med å kaste ham ut i svømmebassenget på spillerhotellet.Foto: SCANPIX Vis mer

Lagkameratene kastet Forlán i svømmebassenget

Våt hyllest for vinneren av «Gullballen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Diego Forlán brukte ikke lang tid på å revansjere seg da han forlot Old Trafford med et floppstempel hengende over seg i august 2004.

Etter en strålende sesong i Villarreal sto han med «gullstøvelen» i hendene som synlig bevis på at han var toppscorer i Europa - en bedrift han skulle gjenta med Atlético Madrid i 2008/2009-sesongen.

Likevel er det nok få som hadde forestilt seg at han seks år etter fiaskoen i Manchester United, skulle bli kåret til den beste spilleren i den største turneringen av dem alle, VM-sluttspillet. Og ikke nok med det; han endte mesterskapet i Sør-Afrika på samme målantall som toppscorer Thomas Müller etter fem fulltreffere på sju kamper.
 
- Det er like stort som det er uventet. Jeg hadde aldri sett for meg dette, ei heller hadde jeg satt meg noe mål om det. Ettersom jeg er spiss, ville det kanskje vært mer naturlig å gå etter «gullstøvelen», og jeg kom nær. Det ville ha vært mer normalt. Men derfra til å vinne prisen som beste spiller... Jeg nyter det, og er strålende fornøyd. Samtidig er jeg veldig klar over at dette er et resultat av hvilken fantastisk turnering laget har hatt. Dette er først og fremst en ny utmerkelse for en positiv epoke i uruguayansk fotball, sier en beskjeden Forlán til fifa.com.

Stjernespissen scoret flere av VMs vakreste mål, og han fikk flest stemmer da akkrediterte journalister valgte blant ti nominerte spillere. Forlán fikk 23,4 prosent, mens nederlandske Wesley Sneijder fikk sølvballen med 21,8 prosent og spanske David Villa bronseballen med 16,9 prosent. Forlán er imidlertid langt mer enn en målscorer, og vinner prisen også for sin evne til å spille medspillerne gode.

Hyller lagkameratene
Lagkameratene visste også å sette pris på utmerkelsen da de hedret ham på sin egen måte da nyheten spredte seg på spillerhotellet i går kveld.

- Ingen kunne avsløre noe inntil jeg fikk en melding fra en venn i Buenos Aires hvor det sto «Gratulerer! Du har vunnet «gullballen!». Så ringte agenten min og bekreftet det, før flere og flere gratulasjoner tikket inn. Plutselig brøt lagkameratene mine seg inn på rommet mitt, og før jeg visste ordet av det, hadde de kastet meg ut i svømmebassenget på hotellet! forteller Forlán.

- Det var utrolig hvordan de alle kom til rommet mitt for å gratulere meg. Det faktum at jeg klarte å tilbakebetale all tilliten lagkameratene mine og mange hjemme i Uruguay har vist meg, selv om jeg bare har vært én av mange på dette laget. Det gjør meg veldig glad. Jeg ønsker også å rette oppmerksomhetene mot dem som ikke spilte så mye, eller ikke tok del i det hele tatt. Disse guttene utgjorde ryggraden i troppen, og denne prisen er vel så mye deres, fortsetter han.

Mister ikke bakkekontakten
Forlán later ikke til å være av typen som drives framover av personlige utmerkelser, og han akter å holde seg på den smale sti så langt det lar seg gjøre.

- Jeg har vunnet flere andre utmerkelser i løpet av karrieren min, og jeg er veldig takknemlig for det jeg har fått være med på. Men jeg kommer aldri til å tillate meg selv å miste bakkekontakten. Foreldrene mine har lært meg gode grunnverdier, og jeg har brødre og søstre som holder meg i ørene. Alt er et resultat av hardt arbeid, så jeg kommer til å jobbe videre for å forsøke å forbedre meg, understreker 31-åringen.

Derfor kaster semifinaletapet mot Nederland også en liten skygge over Forláns glede over gullballen han trolig får utdelt under Fifa-gallaen i Zürich rundt juletider.

Individuelle utmerkelser VM 2010:

Beste spiller:

Gullballen: Diego Forlan (Uruguay)
Sølvballen: Wesley Sneijder (Nederland)
Bronseballen: David Villa (Spania)

Beste unge spiller:

Thomas Müller, Tyskland

Beste keeper (Gullhansken):

Iker Casillas (Spania)

Toppscorer:

Gullstøvelen: Thomas Müller (Tyskland), 5 mål+3 målgivende.
Sølvstøvelen: David Villa (Spania), 5 mål+1 målgivende.
Bronsestøvelen: Wesley Sneijder, 5 mål+1 målgivende.

(Også Diego Forlan noterte seg for fem mål og én målgivende, men trioen Villa, Sneijder og Forlan ble skilt på bakgrunn av minst spilletid).

- Jeg er veldig glad for denne utmerkelsen og målene jeg scoret, men for å være ærlig, reiser jeg hjem litt trist til sinns. Da jeg så finalen innså jeg hvor nær vi var ved å ta del i den. Det å tape semifinalen, var et hardt slag, og det tok meg et par dager å komme over det. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å svelge, forteller han.

- Vil ta seg godt ut
Likevel kommer gullballen til å få hedersplassen i det forlanske hjem når han får hendene på den.

- Gullballen kommer definitivt til å ta seg godt ut ved siden av de to Pichichi-trofeene mine som jeg fikk etter å ha blitt toppscorer i La Liga. Jeg er helt sikker på at vi finner en god plass til den, sier han lattermildt.

Andre som kan pynte peishylla med gyldne utmerkelser etter VM-festen i Sør-Afrika er den tyske 20-åringen Thomas Müller, som vant prisene for beste unge spiller og toppscorer, og den spanske keepergiganten Iker Casillas som tar med seg den såkalte gullhansken hjem etter å ha holdt buret rent gjennom hele cupspillet i VM.

PS! Valget av Diego Forlán som VMs beste spiller er i tråd med det Dagbladet.no sine lesere stemte i forkant av utmerkelsen. Av nesten 5500 stemmer gikk nesten 1700 til uruguayaneren, som dermed var klart foran David Villa og Wesley Sneijder, som fulgte nærmest.

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer