SELVSIKKER: Henrik Kristoffersen har definitivt ingen synlige debutantnerver, 19-åringen virker å ha full kontroll før slalåmrennet. Foto: SCANPIX/AFP/ DIMITAR DILKOFF
SELVSIKKER: Henrik Kristoffersen har definitivt ingen synlige debutantnerver, 19-åringen virker å ha full kontroll før slalåmrennet. Foto: SCANPIX/AFP/ DIMITAR DILKOFFVis mer

Lagkameratene lover pallen, men Kristoffersen nekter å la seg stresse

- Det er helt lugnt.

SOTSJI (Dagbladet): Tiendeplass i OL-debuten lar seg definitivt høre, og nå utroper lagkameratene ham til favoritt - men Henrik Kristoffersen lar seg ikke stresse av presset.

I går taklet han «oppstyret» med et skuldertrekk, og etter å ha blitt beste nordmann fikk han lesset på forventningene fra de andre norske før lørdagens slalåm:

- Jeg tror han har supersjanser. Det er kveldsrenn, det blir bra forhold for alle. Henrik er i superform. Vi kan fort få en medalje til i slalåm - jeg har trua, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet, og får støtte av Leif Kristian Haugen:

- Henrik er et veldig godt kort i slalåmen, han starter i topp syv og er veldig god under sånne forhold som vi har her: Litt mykere. Han er dritrå på ski, jeg setter ham rett på pallen. Han kjører så godt på ski at det ikke er noe vanskelig for ham å gjenskape ting i store renn eller under press, sier han.

Tenker ikke på det Selv synes Kristoffersen at OL foreløpig ikke helt har levd opp til forventningene hva gjelder styr og trykk utenfra. Og lagkameratenes favorittstempel tar han med et smil.

- De får si hva de vil, men jeg tenker ikke noe på det. Jeg kommer sikkert til å tenke litt mer på det på fredag kveld og lørdag morgen, men før det skal jeg trene litt og spise og spille Playstation. Det er noen dager til, så jeg har litt tid, sier 19-åringen til Dagbladet.

- De må gjerne utrope meg til medaljekandidat, men presset legger jeg mest på meg sjøl. Kjører jeg to av mine livs omganger og blir nummer fem, så må jeg være fornøyd med det også. Jeg får ikke gjort noe mer enn å kjøre bra på ski, selv om det så klart er morsommere å ta medaljer, sier han.

«Lugnt» Sånn har han fremstått hele tiden i løpet av sine første dager i OL: Rolig, avslappet, iskald. Så får vi se om det samme gjelder når det står gull på spill i slalåmbakken i Rosa Khutor.

- Jeg kjenner ikke så mye på det presset, for å være helt ærlig. Jeg kommer kanskje til å kjenne litt mer på det lørdag morgen, for da har vel folk hjemme i hvert fall litt mer forventninger. Men det er helt «lugnt», sier Kristoffersen.

Kjetil Jansrud reiser hjem i dag etter utkjøringen i storslalåm, det var en irriterende feil som fort kan ha kostet ham en tredje OL-medalje i Sotsji. Leif Kristian Haugen stiller også til start i slalåm.