- Lagkameratene mine trodde ikke på meg

Svindal om ulykka.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal møtte pressen i byen Pitztal i Østerrike etter at han i helga røk akilles-senen og mister store deler av sesongen.

- Jeg vet ikke når jeg får kjøre på ski igjen. Det vil ta tid og det er derfor vi er her, sier Svindal ifølge VG som sendte pressekonferansen direkte.

«Boom» Svindal forteller at han ikke følte stor smerte da han ble skadd under lek med ball.

- Det var ganske merkelig. Jeg har vært borti andre som har ødelagt akillesen. Jeg hørte et «boom», jeg sa til kompisene mine at den var ødelagt og kom meg på sykehuset. Der fant vi ut at akillesen var ødelagt og jeg fikk operert med en gang. Det var ikke så mye annet å gjøre, sier Svindal.

Men lagkameratene som var til stede skjønte ikke hva som skjedde med en gang.

- Jeg var der med resten av laget og de trodde ikke på meg. Jeg sa: «Jeg har ødelagt akillesen», og de trodde knapt på meg. Det var faktisk ikke veldig vondt. Etter det jeg har hørt gikk operasjonen bra, sier Svindal.

Neppe VM Verdenscupåpningen i Sölden er allerede neste uke og VM går også trolig uten nordmannen.

SKADD: Aksel Lund Svindal ble i går skadd og mister store deler av alpintsesongen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKADD: Aksel Lund Svindal ble i går skadd og mister store deler av alpintsesongen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke så mye annen informasjon enn det som var i pressemeldinga i går. Jeg var uheldig og hadde uflaks. Jeg hadde ingen skade på akillesen fra før. Jeg reiser ikke til VM dersom det blir mitt første renn etter skaden. Jeg reiser bare dit hvis jeg har sjanse på medaljer. I så fall må alt gå perfekt. Jeg gjør bare det legene anfebaler meg å gjøre, sier Svindal.

VM i alpint arrangeres i Colorado fra 2. til 15. februar.

PÅ KRYKKER: 
Aksel Lund Svindal fotografert etter at han røk akillessenen. 
Foto: Aksel Lund Svindal/Instagram / NTB scanpix
PÅ KRYKKER: Aksel Lund Svindal fotografert etter at han røk akillessenen. Foto: Aksel Lund Svindal/Instagram / NTB scanpix Vis mer