Northug langet ut på sosiale medier

Lagkameratene om Northug-postene: - Jeg tar det som humor

Irritert Northug langet ut etter verdenscup-vraking.

BRYR SEG IKKE NOE STØRRE: Hans Christer Holund sier han tar Northugs sosiale medier-poster som humor, og føler seg ikke støtt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYR SEG IKKE NOE STØRRE: Hans Christer Holund sier han tar Northugs sosiale medier-poster som humor, og føler seg ikke støtt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske langrennseliten drar i dag til finske Ruka for verdenscupåpningen. Fredag åpnes det med sprint, før det er 10 og 15 kilometer klassisk lørdag og jaktstart søndag.

Petter Northug er ikke med. 31-åringen ble ikke tatt ut i troppen som skal måle krefter med resten av verdenseliten for første gang denne sesongen. Petter Northug svarte med et angrep mot både landslagsledelsen og flere av hans lagkompiser, noe Skiforbundet har valgt å ta opp med Northug.

- Humor

TV 2 møtte flere av lagkameratene på Gardermoen på vei til Finland onsdag morgen. De fleste av dem er relativt ordknappe om saken, men Hans Christer Holund - som også ble nevnt i Northugs post mandag kveld - sier han ser på det som humor.

- Det er ikke så mye å si om det. Jeg ser på det som humor, så jeg har egentlig ikke lyst til å si så mye om den saken. Jeg tror ikke det er vondt ment, og det er andre som har laget den for deg, sier Hans Christer Holund til TV 2.

BILDET: Det var dette bildet Northug postet i sosiale medier mandag.
BILDET: Det var dette bildet Northug postet i sosiale medier mandag. Vis mer

Han ønsker ikke å svare på om det var riktig av landslagsledelsen å ikke ta med Northug.

Må stå for det selv

Marit Bjørgen mener man må snakke om fornuft.

- Det er snakk om sunn fornuft, og vi er godt voksne folk, så det må gå an å bruke sunn fornuft. Petter får stå for det selv. Jeg orker ikke å bruke energi på det, sier Marit Bjørgen.

- Jeg har ikke noen kommentar til den saken. Ledelsen får ta seg av det. Så finnes det interne retningslinjer og et ganske tydelig regelverk vi må forholde oss til. Det regner jeg med at de sørger for at han også gjør, sier Martin Johnsrud Sundby.

Da han ikke ble tatt ut, valgte Northug å sende et stikk både til landslagsledelsen og fem av sine lagkompiser: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Eirik Brandsdal.

Budskapet i Instagram-posten var følgende:

  • Løfshus: - Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?
  • Hetland: - Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.
  • Løfshus: Og vi får ikke pes i media?
  • Hetland: - Seff ikke. Papa Esten O. i dagbladet kommer til å backe oss.

Dette har fått flere til å reagere og er årsaken til at Norges Skiforbund nå velger å gripe inn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer