Lagkameratene visste ikke hvem han var. Nå er det Origi-feber i Belgia

Snakker fire språk og er i storklubbenes søkelys.

STJERNASTATUS PÅ KORT TID:  Tre kamper som innbytter og en avgjørende scoring har gitt Divock Origi (i midten) stjernestatus hjemme i Belgia. Her er han på sykkeltur med Kevin De Bruyne (t.v) og Dries Mertens. REUTERS/Paulo Whitaker/NTB Scanpix.
STJERNASTATUS PÅ KORT TID: Tre kamper som innbytter og en avgjørende scoring har gitt Divock Origi (i midten) stjernestatus hjemme i Belgia. Her er han på sykkeltur med Kevin De Bruyne (t.v) og Dries Mertens. REUTERS/Paulo Whitaker/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Få det siste fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Det gjenstår tre minutter av gruppespillskampen mellom Belgia og Russland. I kjent stil drar Chelsea-stjernen Eden Hazard seg ned til dødlinja.

Vingen slår ballen 45 grader ut, der venter Divock Origi, som dunker ballen opp i nettaket. Scoringen sørget for at Belgia er klare for åttedelsfinale.

Scoringen mot Russland var den første fra en tenåring, siden Lionel Messi scoret for Argentina under VM i Tyskland tilbake i 2006. 

At det var en ung spissjuvel som skulle score målene for Belgia var ventet. Men ikke med navnet Origi.

DØPT ORIGI:  En nyfødt delfin i Boudewijn Separk i Brügge ble den 23. juni, dagen etter Divock Origi ble matchvinner for Belgia. Derfor ble delfinen døpt Origi. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KURT DESPLENTER/ NTB Scanpix.
DØPT ORIGI: En nyfødt delfin i Boudewijn Separk i Brügge ble den 23. juni, dagen etter Divock Origi ble matchvinner for Belgia. Derfor ble delfinen døpt Origi. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KURT DESPLENTER/ NTB Scanpix. Vis mer

Romelu Lukaku (21) og Christian Benteke (23) har kjempet om spissplassen på landslaget. Men da sistnevnte ble skadet, fikk «ukjente» Origi en plass i VM-troppen av trener Marc Wilmots.

Delfin døpt «Origi» Origi spiller til daglig i den franske Ligue 1-klubben Lille. Det visste ikke en gang de belgiske lagkameratene. Marouane Fellaini skal ha innrømt at han ikke visste hvem Origi var, skriver The Telegraph.

I Belgia rapporteres nå om Origi-feber. Tenåringen hylles med egne sanger og en delfin i «Boudewijn Seapark» i Brügge har blitt oppkalt etter ham. 

Akvariet fant det passende å døpe den nyfødte Origi, siden han ble født dagen etter Origis første landslagsmål.

Trener Marc Wilmots står overfor en tøff beslutning før kveldens åttedelsfinale mot USA. Skal han fortsette med Romelu Lukaku ute av form fra start, eller skal han gi Origi sin første VM-kamp fra start.

I to første gruppespillskampene erstattet Origi Chelsea-utlånte Lukaku med en halvtime igjen. Mens i den tredje fikk Kevin Mirallas sjansen, ettersom Belgia allerede var videre.
 

Liverpool-interesse Det er ikke bare lagkameratene som har fått opp øynene for 19-åringen. Prestasjonene han har levert i løpet av den drøye timen han så langt har spilt, har sørget for at flere europeiske storklubber har satt en ring rundt navnet hans.

VIKTIG LANDSLAGSMÅL:  Divock Origis eneste landslagsmål kom mot Russland i gruppespillet. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
VIKTIG LANDSLAGSMÅL: Divock Origis eneste landslagsmål kom mot Russland i gruppespillet. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer

Liverpool har vært særdeles aktive på overgangsmarkedet så langt, og ifølge en rekke engelske medier, er en overgang ikke langt unna.

Merseyside-klubben er ventet å få tøff konkurranse om å sikre seg 19-åringen som reiste fra hjemlandet som 15-åring, for å bli en del av franske Lille.

I februar i fjor fikk han sin debut da han kom inn som innbytter mot Troyes. Seks minutter senere hadde han scoret sitt første mål.

Denne sesongen har han spilt mye på kanten. Totalt scoret han fem ganger på 30 opptredener.

Snakker fire språk - Ikke engang alle mediefolkene visste hvem han var da jeg leste opp navnet hans. Jeg elsker å gi unge talenter muligheten. Han er på en fin plass akkurat nå. Og alle vet hvem han er, skal Wilmots ha sagt etter scoringen mot Russland.

Det er ikke bare på banen Origi er talentfull. 19-åringen prater fire språk (flemsk, fransk, engelsk og swahil) flytende.

Faren Mike var innom en rekke klubber i løpet sin profesjonelle karriere som fotballspiller, blant annet Genk. Han spilte også for det kenyanske landslaget, som også ønsket sønnens tjenester.

I stedet ble han den første av kenyansk opprinnelse til å score i et verdenmesterskap. Men for Belgia..

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer