Lagkamerater sloss i går, krisemøte i dag

Tøffe tak i Brøndby.

(Dagbladet.no): For spillerne i storklubben Brøndby er det en skam å falle under nedrykksstreken i den danske toppserien, og særlig ille blir det når det skjer fordi de ble rundspilt av middelhavsfarerne AaB.

Brøndby-stjernene reagerte i går på det ved å ryke i tottene på egne lagkamerater i midtsirkelen på banen.

Kapteinen ryddet opp

Morten «Duncan» Rasmussen og Peter Madsen var de første som yppet til bråk, og deretter blandet blant andre tidligere Lyn-spiller Stefan Gislason seg inn.

Til slutt tok kaptein Per Nielsen ansvar for å få slutt på det som hadde utviklet seg til en skandale. Madsen ble samtidig tatt av banen av trener Tom Køhlert.

Dagen i dag har sjefen blant annet brukt i krisemøter med klubbledelsen, mens spillerne har trent bak lukkede dører på Brøndby Stadion.

Beklaget episoden 

Etter møtet måtte kamphanene beklage seg via klubbens hjemmeside.

- Jeg beklager virkelig det som skjedde. Det hadde ikke noe med «Duncan» som person å gjøre og var mer et utslag av mine egne frustrasjoner omkring hele situasjonen, men det unskylder ingenting. Jeg dyttet, og det skal bare ikke skje, sier Madsen.

BRÅK: Morten Rasmussen (t.v.), her i duell med Lillestrøms Arild Sundgot, var sentral da det i går brøt ut bråk mellom flere av Brøndby-spillerne. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
BRÅK: Morten Rasmussen (t.v.), her i duell med Lillestrøms Arild Sundgot, var sentral da det i går brøt ut bråk mellom flere av Brøndby-spillerne. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Også Rasmussen sier seg ferdig med saken.

- Gjort er gjort. Vi har gitt hverandre hånda og må gå videre, sier han.

Andersen ikke på banen

Sjøl om slagene falt internt i Brøndby-leiren, har Dansk Boldspil-Union (DBU) bestemt seg for å etterforske saken, fordi den bringer sporten i vanry.

Trond Andersen er i dag eneste nordmann i det som blant annet er Åge Hareides tidligere arbeidsgiver.

32-åringen var ikke på banen da det smalt i går kveld, noe han for øvrig ikke har vært så langt denne sesongen.